Tong Drum Wajan Empat te koop

Tong Drum Wajan Empat

Tongue Drum, Handpan, model: Wajan Empat

Druk op het filmpje hiernaast voor het geluid.


Deze Tongue Drums worden ambachtelijk met de hand gemaakt. Hierdoor is iedere Tongdrum uniek en heeft een eigen karakter. Je kunt met de hand nu al eenmaal niet de zelfde standaard maken als een machinaal gemaakte Tongdrum.
De meeste Tongdrums hebben als voorbeeld de werkelijk super gemaakte Hangdrum uit Zwitserland, dit zijn naar mijn mening de aller beste Handpannen!

Ik ben uitgegaan van klankschalen en wilde een Tongdrum maken die ook past tussen klankschalen en mooi lang door klinkt wat een zwevend hangend geluid geeft. Een andere type schaal dus. Deze schalen zijn hierdoor ideaal voor meditatie of Yoga, of gewoon lekker jammen....


De basis is een gedreven stuk metaal, RVS of koolstofstaal.


Los schaaldeel met de tongen uitgezaagd.


Passen en uitrekennen van de tonen.


Temperen en vormen van de tongen.


De Wajan Empat, Akebono gestemd.


De verschillende mallets geven verschillende toon effecten.





De natuurlijke frequentie van de schalen zit op 432Hz. Op die manier passen de boven tonen ook perfect in de tonen van de Tong drum.


Rub Mallet


Pauken Mallets


Silikonen Mallets

De Tongdrum is kompleet met 5 Mallets voor de verschillende geluids effecten.

De stemming en plaatsing van de tongen kunnen met een kleine meerprijs, 50 euro, op maat worden aangepast. Let wel op, niet ieder stemming is mogelijk! En de schalen hebben een basis frequentie van 432 z, bij 440 Hz klinken de tonen wat korter en heb je niet de mooie passende boven tonen.

Prijs: 475 euro

P.s. Dit is een in Nederland gemaakt product, geen import of fabricage van onderdelen in het buitenland. Dat betekend dat de prijs misschien iets duurder is dan in het buitenland gemaakte producten, maar de natuur is onze moeder en voor mij doet dat er wel toe!
Het ijzer haal ik in Amsterdam, als ik iets laat coaten dan doe ik dat bij een bedrijf in de Achterhoek, de rest van de onderdelen haal ik lokaal bij mij in de buurt. Duurzaam geproduceerd lokaal in Nederland!