Indonesische Spiritualiteit

Aziatische medische geneeskunde

Genezing is een totaal proces, lichaam en geest moeten in ballans zijn...Lichaam en geest zijn on-losmakelijk met elkaar verbonden, heb je een lichamelijke klacht, dan breng je ook de geest in ballans, en heb je een geestelijke kwaal dan voel je je ook lichamelijk rot.

Rudy heeft mij dan ook geleerd: "behandel je het stoffelijke, dan neem je ook altijd het geestelijke mee."


Rudy Becker gebruikt een totaal systeem waarbij het lichamelijke word behandeld met kruiden theeën en de bewerking van de meridianen met accupunctuur waardoor een heel krachtig systeem is ontstaan tegen alle mogelijke kwalen.

Hij kwam dan ook met het idee voor Aziatische alternatieve geneeskunde, waarbij kruidentheeën samengesteld uit aziatische kruiden, de kwaal van binnen uit behandellen en de meridianen via accupunctuur of klankschaal therapie.

Gezondheidsvoordelen:

Tot op heden hebben westerse wetenschappers het gebruik van traditionele Chinese medicijnen bij de behandeling van specifieke gezondheidsproblemen niet uitgebreid bestudeerd. Traditionele Chinese geneeskunde wordt echter gebruikt om de volgende kwalen te behandellen:


allergieën

Artritis (bijv. Reumatoïde artritis)

Rugpijn

Depressie

suikerziekte

Eczeem, netelroos, acne, psoriasis en andere huidaandoeningen

Vruchtbaarheid

Hoge bloeddruk

Menopauze symptomen

zwaarlijvigheid

ziekte van Parkinson

maar ook kwalen zoals

Angst

vermoeidheid

Slapeloosheid

potentie of libido problemen

enz.


Hoewel de standaardbehandeling in de moderne geneeskunde gebaseerd is op de diagnose, zou de behandeling in TCM afhangen van de onderliggende onbalans. Een persoon met slapeloosheid kan bijvoorbeeld moeite hebben met slapen vanwege een onbalans zoals een nier-yin-tekort, milt qi-tekort of bloedgebrek.

De unieke aanpak

Geworteld in een filosofie die bekend staat als het Taoïsme, is de traditionele Chinese geneeskunde gebaseerd op de theorie dat alle organen van het lichaam elkaar ondersteunen. Daarom moeten de organen (en hun functies) van een individu in evenwicht zijn om gezond te zijn. Dit evenwicht wordt gedeeltelijk bereikt door yin en yang te harmoniseren, twee tegengestelde maar complementaire energieën waarvan men denkt dat ze alle leven beïnvloeden.


Een andere theorie in de traditionele Chinese geneeskunde is dat vitale energie ("qi" of "chi" genoemd) via bepaalde paden (of "meridianen") door het lichaam stroomt. Volgens deze theorie ontwikkelen ziekten en andere emotionele, mentale en fysieke gezondheidsproblemen wanneer de stroom van qi wordt geblokkeerd, niet goed stroomt of juist overbelast is. Het herstel van de stroom van qi wordt als essentieel beschouwd om de yin en yang in balans te brengen en op zijn beurt gezondheid te worden.Als er een onballans in de orgaansystemen constateert word, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat de persoon een lichamelijke ziekte in dat orgaan heeft.


De lever bijvoorbeeld helpt de soepele stroom van qi te reguleren. Als een persoon "lever qi stagnatie" heeft, wordt gezegd dat de energie wordt geblokkeerd, wat resulteert in prikkelbaarheid, woede of depressie, een bittere smaak in de mond, indigestie en een pols die beoefenaars beschrijven als "draadachtig".


Een "nier-yin-tekort" daarentegen wordt geassocieerd met een droge mond, opvliegers in de middag of avond, tinnitus en vergeetachtigheid. De tong is meestal roodachtig van kleur met weinig of geen tongcoating. Beoefenaars beschrijven de pols als "zwevend".

Belangrijk is te vermelden dat iedere behandeling individueel is. Bv. 2 verchillende personen met een zelfde klacht krijgen toch verschillenden kruiden voor geschreven. Het kan zijn dat de ene slecht warm kan verdragen, en de andere slecht koud. Daarom krigt de ene toch een andere thee voor geschreven dan de andere.

Als een diagnose is gesteld, word eerst bij de groothandel gevraagd od de kruiden beschikbaar zijn, sommigen mogen niet geïmporteerd worden of zijn schaars. Daarna word de thee samengesteld.


De theeën kosten gemiddeld zo tussen de 5 en 10 euro per 100 gram, afhankelijk van de gebruikte kruiden.


Bepaalde kruiden zijn alleen veel duurder, het daarom belangrijk dat u eerst vrijblijvend informatie opvraagd zodat we u vantevoren een prijsopgave kunnen geven!


In het kort iets over thee...

In heel Azië is thee al eeuwenlang de favoriete drank en een onderwerp van diepgaande studie. Er valt veel over thee te leren en er bestaan tal van ceremonies en rituelen met betrekking tot thee. We mogen eigenlijk alleen van thee spreken als de drank getrokken is uit de bladeren van de theestruik, de Camellia Sinensis. Kruiden, bloemen, plantenbladeren en fruit die hun smaak aan kokend water hebben afgegeven, moeten wij aftreksels noemen. Gemakshalve worden deze aftreksels ook thee genoemd.


Door de bewerking van de blaadjes ontstaan een viertal basissoorten thee, nl. zwarte-, witte-, rode- en groene thee. Naast deze basissoorten kennen we ook nog de bloemen- en de kruidenthee.
In China wordt veel groene thee gedronken. De theeblaadjes worden meerdere keren gebruikt. Vaak gooit men de eerste opgieting weg. Dit is om de blaadjes schoon te spoelen. Hierdoor krijgt men een zuivere thee. De Chinezen zeggen dan dat die thee bestemd is voor de vijand. Echte puristen onder hen gooien zelfs een tweede opgieting weg: deze is dan bestemd voor de schoonmoeder!.


Gezondheidstheeën bestonden al eeuwenlang. Mensen zochten naar medicinale planten om er diverse aandoeningen mee te behandelen.


Al experimenterend ontstonden er een viertal toepassingsmogelijkheden nl. behandeling van een ziekte, preventie van ziekte, revalidatie na een doorgemaakte ziekte en om de gezondheid te optimaliseren ( denk bij dit laatste o.a. aan de vele soorten aphrodisiaca en middelen ter opvoering van de potentie!).


In tegenstelling tot de gecompliceerde (Chinese) kruidenformules is medicinale thee gemakkelijk om klaar te maken en relatief goedkoop. Gedroogde kruiden zijn heel goed verkrijgbaar bij de natuurwinkel of drogisterij. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de medicinale thee een vervanging is voor professionele medische hulp van arts of therapeut, maar hiermee kan de patiënt zelf meewerken aan verbetering van een goede lichamelijke conditie, of het instandhouden van een goede gezondheid.


_________________________________________________________________________________________________________


De diagnose volgens de Vedische tradities gebeurd meestal via pols lezing of via het lezen van de tong. De tong is vaak zelfs nog betrouwbaarder voor het lezen met als voordeel dat een foto van de tong makkelijk kan worden door gestuurd.


Aan de hand van de tong diagnose en een goede omschrijving van de kwaal worden de meridianen behandeld.


Als methode worden de wonder meridianen gebruikt, dat zijn de diepere meridianen die hele goede resultaten geven.

     

Resumerend:

Voor een behandeling is nodig een uitvoerige beschrijving van de kwaal en een foto van de tong.

Daarna volgd een selectie van de kruiden en word de thee samengesteld.

Na betaling word de thee u toegestuurd.

Mocht u nog verder behandeling nodig hebben via klanktherapie of accupunctuur, stuurt u dan een email voor een afspraak.

davidgallas@hotmail.com

Rudy Becker, geboren in Indonesië,  heeft een florerende accupunctuur praktijk in Amsterdam. Door zijn jarenlange ervaring is hij een van de grote specialisten in Nederland van de oude Aziatische geneeskunde. Heeft zijn medicijnen studie gedaan in het Chinees Medisch Centrum in Amsterdam en is specialist in het salmenstellen van medicinale kruiden theeën.

Ik heb de afgelopen periode veel mensen ontmoet die veel baat hebben gehad bij Indonesische spiritualiteit. 

Spiritualiteit gebruikt bij ziekte, lichamelijk of geestelijk, zuiveringen, inzichten, ongeluk etc.

Bij Indonesische spiritualiteit gaat het over oer oude Cosmische energieën. 

Zo is ook de behandeling met bijvoorbeeld acupuncture, picit (manupuncture), chacra's, klankschalen, stenen, meditatie en de keris gebaseerd op deze energieën. 

Het beter laten stromen van energiën, afbuigen of juist remmen van energieën.

Het effect is daardoor vrij snel merkbaar.


Dit word vaak gezien als een alternatief voor de gebruikelijke geneeswijze en worden ook vaak alternatieve geneeswijzen genoemd, maar die stelling klopt niet. Het is geen alternatief maar iets totaal anders! 

Energieën werken via energie banen, ons zenuwstelsel en onze hersennen.

Blijf daarom altijd de symtomen bestrijden zowel via de gebruikelijke geneeswijze en gebruik Indonesische spiritualiteit om bijvoorbeeld de pijn te bestrijden, het eigen vermogen om zich zelf te herstellen verbeteren of beter te leren omgaan met wat je nog kunt ipv proberen te accepteren wat je niet meer kunt.

Traditionele geneeswijze werkt op het logisch functioneren van het lichaam. De werking van stenen werkt bijvoorbeeld op het electromagnetisch veld van een steen die door het lichaam word overgenomen. Dit electromagnetisch veld heeft een positieve uitwerking op het lichaam. Dit gaat goed samen naast traditionele geneeswijze, is geen vervanging van maar een aanvulling op traditionele geneeswijzen.