Indonesische Spiritualiteit

Uripku


De Nawa Sanga, het Indonesisch Hindoe Boeddhistisch spiritueel kompas

Kejawen meditatie word gekombineerd met de Indonesische Yoga vorm Yoga Silat. Yoga Silat is een dynamische yoga vorm gekombineerd met Kundalini yoga en ademhalings oefeningen.

h

Ff voorstellen: mijn naam is David Gallas.

Ik heb in Nijmegen op de Kopsehof pedagogiek gestudeerd, en daarna 15 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt in Jongerenhuis Harreveld en Jongerenhuis Hoenderloo.
Daarna ben ik me gaan toeleggen op de restauratie van antiquiteiten.
In 2008 is Warisan Budaya ontstaan...

Hobbies; Sporten, natuur, creativiteit, muziek, Indisch koken en Indonesische spiritualiteit...

Mijn mooie dochters Yanou en Marceline
...en altijd eten....

Als kind hing ik altijd al aan de lippen van mijn opa's en oma's over de mistieke verhalen van dat verre onbekende land aan de andere kant van de wereld. Ik was altijd al erg gevoelig voor die verhalen en dat is eigenlijk alleen maar meer geworen toen ik ouder werd. Ik las alles wat ik kon vinden en toen ik van mijn ouders een fantastische poesaka keris kreeg is mijn zoektocht naar de achtergronden begonnen...

In 2008 ben ik begonnen met het opschrijven van het eerste artikeltje over Indonesische spiritualiteit omdat ik het erg zonde zou vinden als deze mooie tradities zouden verdwijnen. Zo valt het ook op dat Indonesische spiritualiteit niet de populariteit heeft als het Tibetaans Boeddhisme of het Hinduïsme  of andere Vedische tradities in algemene zin. (zoals chakra systemen, kleur en klank therapie, meditatie, stenen, yoga etc.) Ook onder de Indo's is Indische spirualiteit minder populair, terwijl er meer dan 1.000.000 Nederlanders zijn met Indonesische roots!
Dit komt vooral omdat de informatie over ilmu putih en goena goena niet gedeeld word maar vooral in kleine familiaire kringen word gedeeld, esotherie. Met het doorbreken van het "zwijgen" hoop ik dat deze tradities in iedergeval door de volgende generatie kunnen worden voortgezet.

Goena Goena: nu worden de oude Hindoe Boeddhistische tradities Goena Goena genoemd, en word Goena Goena geassosieerd met zwarte magie. Goena Goena, of op het Nederlands, de Guna's zijn de Vedische goden Brahma, Shiva en Vischnu. 
Volgens het Kejawen is er maar een energie, en hoe je hem noemd of hoe je de energie vereerd is bij alle geloven verschillend.
En zouden er meerdere "goden", energieën aan de kosmos trekken, dan zou de zon niet iedere dag om de zelfde tijd ondergaan of opkomen, er is maar een energie, en hoe je die noemd of vereerd, het is allemaal dezelfde energie!


De Mandala Mudra door Marceline en Yanou

Heeft u vragen of opmerkingen, mail me gerust, of kom vrijblijvend langs. Zolang ik niet fysiek iets hoef te doen deel ik mijn ervaringen graag vrijblijvend met als doel het behoud of zelfs het vergroten van de populariteit van de Indische spirituele traditie. 

Maar ook vragen over edelstenen, geladen edelstenen, Mala's of geladen ringen. Vragen over het spiritueel reinigen van de keris of andere voorwerpen of beschikbare geladen pusaka's die verder kunnen. 
Onderstaand een link van keris berdiri, het dansen van een Madurese Pusaka Keris.


Bent u geïntereseerd in een echte pusaka keris?


Het kopen van een pusaka keris gaat traditioneel op de volgende manier:
Er is een belangrijke gebeurtenis in je leven, dat kan positief zijn, bijvoorbeeld een huwelijk, een nieuwe job of een lange reis of iets negatiefs, bijvoorbeeld een probleem, ongeluk of behoefte aan bescherming. De eigenaar besluit ter bescherming en geluk een keris te kopen. Dan ga je opzoek naar wat voor opties er zijn, en welke kerissen iets voor je zouden kunnen betekennen, bijvoorbeeld een keris speciaal laten maken door een Empu of een bezoek aan de Toko Keris. Er worden dan een aantal kerissen getoond die iets voor je zouden kunnen betekennen. Belangrijk is om je goed voortelaten lichten wat de keris voor je kan betekennen. Als je een match met de keris hebt gemaakt, dan vraag je hoe hoog de mas kawin, de bruidschat is. Dan betaal je de mas kawin en ben je dus de nieuwe partner van de keris, de keris gaat een relatie aan met de nieuwe eigenaar.Tumpek Landep 2019


Slamatan olv Mas Emilio KertokarijoDe Nawa Sanga, Shamanistisch festival, met Robin Block.


Tong Tong fair 2019


De 5 gastsprekers, met de meest boeiende verhalen over de erfstukken uit Indonesie, met naast mij Armando Ello en Simone Berger, de schrijvers van het fantastische boek:" De Lange reis van de poesaka - Indische tastbare herinneringen".
ISBN: 9789460224973


Klankschaal concert, Adhara Yoga Arnhem.

Mooie uitzending ivm de 15 augustus herdenking 2020 met 5 kinderen die iets vertellen over hun Indonesische afkomt. 1:28 uur Yanou en Marceline over hun pusaka kerissen. Hieronder de link naar de uitzending:

https://youtu.be/7T3lwT1yAI4


Live optreden voor programma ZIN! Paradiso Noord, Tolhuistuin, met Robin Block, 23/09/2020

https://youtu.be/F_P4myCQ6sM

https://www.youtube.com/watch?v=l4UIb5ZCghI&tInterview in de Moesson van november 2020

https://www.moessonshop.nl/


Opnames voor een cult film over Indonesische spiritualiteit in Nederland door stichting Aliran Tenaga Dalam.

https://youtu.be/6IkgyMnVjjk?list=TLPQMjExMjIwMjBYs6b43qpebg

https://www.aliran.nl/


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Jumat Kliwon 14/6/2019 met Mandala offer


Kom gerust vrijblijvend langs als u vragen heeft over Indonesische spiritualiteit. Ik help u graag met uw vragen.

Pas als ik werkelijk aan de slag moet voor onderandere:  spirituele zuiveringen van ruimtes, voorwerpen of personen, indonesische energetische therapie (vermoeidheid, slapeloosheid, traumaverwerking), geleide meditaties, indonesische manupressure / pidjit, warmte stenen massage, of klanktherapie dan vraag ik 100 euro per uur.Video van een klankschaal healing sessie:Voor de klankschaal meditatie concerten, het oproepen van de 5 elementen volgens de Nawa Sanga, volg de aktiviteiten hier op deze website. Of stuur een email, ik kom ook graag op lokatie!


U bent van harte welkom, de koffie toebroek staat klaar.

Industrial is de trend....


Meditatieruimte en Mandir.

Het kejawen is altijd omgeven geweest door andere spirituele richtingen. In Indonesië doordat er meer dan 100 verschillende volkeren leven met ieder hun eigen traditie. In Nederland doordat het een multi culturele samenleving is. Ik heb daar door veel opdrachten gehad niet allen van Indische of Molukse mensen, maar ook mensen uit Suriname, Afrika, Hindoestanen, uit het Caribian de Antillen of de oude noord Europese richtingen... Ik probeer me altijd te verdiepen in de andere richtingen door kontakt op te nemen met specialisten uit de andere richtingen. Ik ben daardoor in bezit gekomen van de meest waardevolle spirituele objecten van over de hele wereld. Het onderstaande filmpje geeft een korte impressie van deze werkelijk fantastische objecten, uiting van vriendschap met de interessante mensen die ik zo heb leren kennen!!!
En alhoewel bepaalde objecten een nogal enge uitstraling hebben willen mensen overal eigenlijk het zelfde, rust en vrede voor hun gezin en hun familie...

Mooi voorbeeld is de Notre Dame die ook vele demonische enge beelden aan de buitenkant van de kathedraal heeft staan, bedoeld om de gelovigen af te schrikken welk lot hun te wachten staat als ze geen goede gelovigen zijn. Binnen het kejawen zijn de enge beelden bedoeld om de vijand af te schrikken, of om te laten zien hoe dapper men is en dus als bescherming voor gezin en volk.

Ruimte voor klankschaaltherapie, aromatherapie, Picit (Pidjit) en "hot"stone massage.
Picit is de traditionele Indonesische energetische massage, en alhoewel het vooral heerlijk ontspannend is, is het ontstaan om medische redennen, ziekte, pijn vermoeidheid. Dit is iets wat je dagelijks binnen de familie bij elkaar doet, zo heb ik het ook meegekregen van mijn vader. Het is de sambal onder de massages, maar het resultaat is heerlijk ontspannend. Het hele lichaam word na gelopen, blokkades opgeheven en de ballans hersteld. Deze traditie is al eeuwen oud!