Indonesische Spiritualiteit

Kontakt


Ff voorstellen: mijn naam is David Gallas.


Hobbies; Sporten, natuur, creativiteit, muziek, Indisch koken en Indonesische spiritualiteit...

Mijn dochters Yanou en Marceline...en altijd eten....

In 2008 ben ik begonnen met het opschrijven van het eerste artikeltje over Indonesische spiritualiteit omdat ik het erg zonde zou vinden als deze mooie tradities zouden verdwijnen. Zo valt het ook op dat Indonesische spiritualiteit niet de populariteit heeft als het Tibetaans Boeddhisme of het Hinduïsme  of andere Vedische tradities in algemene zin. (zoals chakra systemen, kleur en klank therapie, meditatie, stenen, yoga etc.) Ook onder de Indo's is Indische spirualiteit minder populair, terwijl er meer dan 1.000.000 Nederlanders zijn met Indonesische roots!
Dit komt vooral omdat de informatie over ilmu putih en goena goena niet gedeeld word maar vooral in kleine familiaire kringen word gedeeld, esotherie. Met het doorbreken van het "zwijgen" hoop ik dat deze tradities in iedergeval door de volgende generatie kunnen worden voortgezet.

Heeft u dan ook vragen of opmerkingen, mail me gerust, of kom vrijblijvend langs. Zolang ik niet fysiek iets hoef te doen deel ik mijn ervaringen graag vrijblijvend met als doel het behoud of zelfs het vergroten van de populariteit van de Indische spirituele traditie. 

Maar ook vragen over edelstenen, geladen edelstenen, Mala's of geladen ringen. Vragen over het spiritueel reinigen van de keris of andere voorwerpen of beschikbare geladen pusaka's die verder kunnen. Maar ook vragen ivm de behandeling van een keris, het toepassen van meditatie o.i.d., ik help graag mensen om deze prachtige tradities te behouden en doe dat vrijblijvend! 

Geladen mala's van edelstenen kosten zo tussen de 90 en 130 euro afhankelijk van de gebruikte edelstenen en amuletten.

Voor het spiritueel wassen en etsen van de keris vraag ik 30 euro als de wilah roestvrij word gebracht. Meestal is het voldoende om de wilah een week in citroenwater te laten liggen om het roestvrij te maken.Onderstaand een link van keris berdiri, het dansen van een Madurese Pusaka Keris.


Bent u geïntereseerd in een echte pusaka keris, dan bent u ook vanharte welkom om de beschikbare collectie te komen bekijken.
Het traditioneel aankopen van een keris is in Nederland helemaal verwaterd.

Een pusaka moet je ervaren. Een pusaka keris zoekt namelijk zijn eigen eigenaar en trekt de aandacht van de eigenaar waar de keris zich het meest senang bij voelt.


Al mijn pusaka's zijn gereinigd en geladen.


Het kopen van een pusaka keris gaat traditioneel op de volgende manier:
Er is een belangrijke gebeurtenis in je leven, dat kan positief zijn, bijvoorbeeld een huwelijk, een nieuwe job of een lange reis of iets negatiefs, bijvoorbeeld een probleem, ongeluk of behoefte aan bescherming. De eigenaar besluit ter bescherming en geluk een keris te kopen. Dan ga je opzoek naar wat voor opties er zijn, en welke kerissen iets voor je zouden kunnen betekennen, bijvoorbeeld een keris speciaal laten maken door een Empu of een bezoek aan de Toko Keris. Er worden dan een aantal kerissen getoond die iets voor je zouden kunnen betekennen. Belangrijk is om je goed voortelaten lichten wat de keris voor je kan betekennen. Als je een match met de keris hebt gemaakt, dan vraag je hoe hoog de mas kawin, de bruidschat is. Dan betaal je de mas kawin en ben je dus de nieuwe partner van de keris, de keris gaat een relatie aan met de nieuwe eigenaar.

De waarde van een goede pusaka ligt zo tussen de 80 en 140 euro. Uiteraard ligt dit bedrag hoger voor hoge kerissen. Dat ligt aan de zeldzaamheid en de gebruikte materialen.
Ik heb altijd een "groot" aantal (20) pusaka's beschikbaar.


Tevens inkoop van oude en versleten kerissen en andere pusaka's!

Tumpek Landep 2019

Slamatan olv Mas Emilio Kertokarijo


Tonh Tong fair 2019


De 5 gastsprekers, met de meest boeiende verhalen over de erfstukken uit Indonesie, met naast mij Armando Ello en Simone Berger, de schrijvers van het fantastische boek:" De Lange reis van de poesaka - Indische tastbare herinneringen".
ISBN: 9789460224973


  Jumat Kliwon 14/6/2019 met Mandala offer


Kom gerust vrijblijvend langs als u vragen heeft over Indonesische spiritualiteit. Ik help u graag met uw vragen.

Pas als ik werkelijk aan de slag moet voor onderandere:  spirituele zuiveringen van ruimtes, voorwerpen of personen, indonesische energetische therapie (vermoeidheid, slapeloosheid, traumaverwerking), geleide meditaties, indonesische manupressure / pidjit, warmte stenen massage, of klanktherapie dan vraag ik 60 euro per uur.

Een gemiddelde behandeling duurt n half uur, dus dat is 30 euro per behandeling!

Video van een klankschaal healing sessie:Restauratie en spiritueel wassen van kerissen is in overleg.
Wassing kost 50 euro per blad.
Brengt u het blad blank en vetvrij! dan zijn de kosten voor wassing 30 euro.


Voor de klankschaal meditatie concerten, het oproepen van de 5 elementen volgens de Nawa Sanga, volg de aktiviteiten hier op deze website. Of stuur een email, ik kom ook graag op lokatie!
U bent van harte welkom, de koffie toebroek staat klaar.

Industrial is de trend....

Meditatieruimte en Mandir


Ruimte voor klankschaal massage


Werkplaats voor restauratie of wassing van kerissen.

Ik heb zelfs een indoor fitnes baan.......lol

Postscriptum

Ik heb de afgelopen periode veel mensen ontmoet die veel baat hebben gehad bij Indonesische spiritualiteit. 
Spiritualiteit gebruikt bij ziekte, lichamelijk of geestelijk, zuiveringen, inzichten, ongeluk etc.
Bij Indonesische spiritualiteit gaat het over oer oude Cosmische energieën. 
Zo is ook de behandeling met bijvoorbeeld acupuncture, picit (manupuncture), chacra's, klankschalen, stenen, meditatie en de keris gebaseerd op deze energieën. 
Het beter laten stromen van energiën, afbuigen of juist remmen van energieën.
Het effect is daardoor vrij snel merkbaar.

Dit word vaak gezien als een alternatief voor de gebruikelijke geneeswijze en worden ook vaak alternatieve geneeswijzen genoemd, maar die stelling klopt niet. Het is geen alternatief maar iets totaal anders! 
Energieën werken via energie banen, ons zenuwstelsel en onze hersennen.
Blijf daarom altijd de symtomen bestrijden zowel via de gebruikelijke geneeswijze en gebruik Indonesische spiritualiteit om bijvoorbeeld de pijn te bestrijden, het eigen vermogen om zich zelf te herstellen verbeteren of beter te leren omgaan met wat je nog kunt ipv proberen te accepteren wat je niet meer kunt.
Traditionele geneeswijze werkt op het logisch functioneren van het lichaam. De werking van stenen werkt bijvoorbeeld op het electromagnetisch veld van een steen die door het lichaam word overgenomen. Dit electromagnetisch veld heeft een positieve uitwerking op het lichaam. Dit gaat goed samen naast traditionele geneeswijze, is geen vervanging van maar een aanvulling op traditionele geneeswijzen.

Blijf je taak op deze aarde ook opvolgen, opmerkingen van: als god het wil, zijn dan ook naief en niet aards. 
Als via meditaie geestelijke problemen blijken aftenemen, of het vereren van de Shivling andere kansen bied, pak ze dan op. Blijf met bijde benen op deze mooie aarde staan. 

Alles op deze aarde is vergankelijk, behalve onze spirit, onze geest, die gaat door.
Een van de moeilijkste taken op deze aarde is het nemen van afscheid.
Afscheid van gewoontes, relaties, situaties, plaatsen, ons lichaam...
David Gallas