Indonesische Spiritualiteit

Uripku


De Nawa Sanga, het Indonesisch Hindoe Boeddhistisch spiritueel kompas
Kejawen meditatie word gekombineerd met de Indonesische Yoga vorm Yoga Silat. Yoga Silat is een dynamische yoga vorm gekombineerd met Kundalini yoga en ademhalings oefeningen.

https://www.youtube.com/watch?v=KaL8ZN0Xe8A


Ff voorstellen: mijn naam is David Gallas.


Hobbies; Sporten, natuur, creativiteit, muziek, Indisch koken en Indonesische spiritualiteit...

Mijn mooie dochters Yanou en Marceline
...en altijd eten....

Als kind hing ik altijd al aan de lippen van mijn opa's en oma's over de mistieke verhalen van dat verre onbekende land aan de andere kant van de wereld. Ik was altijd al erg gevoelig voor die verhalen en dat is eigenlijk alleen maar meer geworen toen ik ouder werd. Ik las alles wat ik kon vinden en toen ik van mijn ouders een fantastische poesaka keris kreeg is mijn zoektocht naar de achtergronden begonnen...

In 2008 ben ik begonnen met het opschrijven van het eerste artikeltje over Indonesische spiritualiteit omdat ik het erg zonde zou vinden als deze mooie tradities zouden verdwijnen. Zo valt het ook op dat Indonesische spiritualiteit niet de populariteit heeft als het Tibetaans Boeddhisme of het Hinduïsme  of andere Vedische tradities in algemene zin. (zoals chakra systemen, kleur en klank therapie, meditatie, stenen, yoga etc.) Ook onder de Indo's is Indische spirualiteit minder populair, terwijl er meer dan 1.000.000 Nederlanders zijn met Indonesische roots!
Dit komt vooral omdat de informatie over ilmu putih en goena goena niet gedeeld word maar vooral in kleine familiaire kringen word gedeeld, esotherie. Met het doorbreken van het "zwijgen" hoop ik dat deze tradities in iedergeval door de volgende generatie kunnen worden voortgezet.

Goena Goena: nu worden de oude Hindoe Boeddhistische tradities Goena Goena genoemd, en word Goena Goena geassosieerd met zwarte magie. Goena Goena, of op het Nederlands, de Guna's zijn de Vedische goden Brahma, Shiva en Vischnu. 
Volgens het Kejawen is er maar een energie, en hoe je hem noemd of hoe je de energie vereerd is bij alle geloven verschillend.
En zouden er meerdere "goden", energieën aan de kosmos trekken, dan zou de zon niet iedere dag om de zelfde tijd ondergaan of opkomen, er is maar een energie, en hoe je die noemd of vereerd, het is allemaal dezelfde energie!


De Mandala Mudra door Marceline en Yanou

Heeft u vragen of opmerkingen, mail me gerust, of kom vrijblijvend langs. Zolang ik niet fysiek iets hoef te doen deel ik mijn ervaringen graag vrijblijvend met als doel het behoud of zelfs het vergroten van de populariteit van de Indische spirituele traditie. 

Maar ook vragen over edelstenen, geladen edelstenen, Mala's of geladen ringen. Vragen over het spiritueel reinigen van de keris of andere voorwerpen of beschikbare geladen pusaka's die verder kunnen. Maar ook vragen ivm de behandeling van een keris, het toepassen van meditatie o.i.d., ik help graag mensen om deze prachtige tradities te behouden en doe dat vrijblijvend! 

Geladen mala's van edelstenen kosten zo tussen de 90 en 130 euro afhankelijk van de gebruikte edelstenen en amuletten.

Voor het spiritueel wassen en etsen van de keris vraag ik 30 euro als de wilah roestvrij word gebracht. Meestal is het voldoende om de wilah een week in citroenwater te laten liggen om het roestvrij te maken.
Onderstaand een link van keris berdiri, het dansen van een Madurese Pusaka Keris.


Bent u geïntereseerd in een echte pusaka keris?


Het kopen van een pusaka keris gaat traditioneel op de volgende manier:
Er is een belangrijke gebeurtenis in je leven, dat kan positief zijn, bijvoorbeeld een huwelijk, een nieuwe job of een lange reis of iets negatiefs, bijvoorbeeld een probleem, ongeluk of behoefte aan bescherming. De eigenaar besluit ter bescherming en geluk een keris te kopen. Dan ga je opzoek naar wat voor opties er zijn, en welke kerissen iets voor je zouden kunnen betekennen, bijvoorbeeld een keris speciaal laten maken door een Empu of een bezoek aan de Toko Keris. Er worden dan een aantal kerissen getoond die iets voor je zouden kunnen betekennen. Belangrijk is om je goed voortelaten lichten wat de keris voor je kan betekennen. Als je een match met de keris hebt gemaakt, dan vraag je hoe hoog de mas kawin, de bruidschat is. Dan betaal je de mas kawin en ben je dus de nieuwe partner van de keris, de keris gaat een relatie aan met de nieuwe eigenaar.

De waarde van een goede pusaka ligt zo tussen de 80 en 140 euro. Uiteraard ligt dit bedrag hoger voor hoge kerissen. Dat ligt aan de zeldzaamheid en de gebruikte materialen zoals edelstenen, goud, zilver of ivoor..Tumpek Landep 2019


Slamatan olv Mas Emilio Kertokarijo


Tong Tong fair 2019


De 5 gastsprekers, met de meest boeiende verhalen over de erfstukken uit Indonesie, met naast mij Armando Ello en Simone Berger, de schrijvers van het fantastische boek:" De Lange reis van de poesaka - Indische tastbare herinneringen".
ISBN: 9789460224973


  Jumat Kliwon 14/6/2019 met Mandala offer


Kom gerust vrijblijvend langs als u vragen heeft over Indonesische spiritualiteit. Ik help u graag met uw vragen.

Pas als ik werkelijk aan de slag moet voor onderandere:  spirituele zuiveringen van ruimtes, voorwerpen of personen, indonesische energetische therapie (vermoeidheid, slapeloosheid, traumaverwerking), geleide meditaties, indonesische manupressure / pidjit, warmte stenen massage, of klanktherapie dan vraag ik 75 euro per uur.Video van een klankschaal healing sessie:Restauratie en spiritueel wassen van kerissen is in overleg.
Wassing kost 50 euro per blad.
Brengt u het blad blank en vetvrij! dan zijn de kosten voor wassing 30 euro.


Voor de klankschaal meditatie concerten, het oproepen van de 5 elementen volgens de Nawa Sanga, volg de aktiviteiten hier op deze website. Of stuur een email, ik kom ook graag op lokatie!


U bent van harte welkom, de koffie toebroek staat klaar.

Industrial is de trend....


Meditatieruimte en Mandir.

Het kejawen is altijd omgeven geweest door andere spirituele richtingen. In Indonesië doordat er meer dan 100 verschillende volkeren leven met ieder hun eigen traditie. In Nederland doordat het een multi culturele samenleving is. Ik heb daar door veel opdrachten gehad niet allen van Indische of Molukse mensen, maar ook mensen uit Suriname, Afrika, Hindoestanen, uit het Caribian de Antillen of de oude noord Europese richtingen... Ik probeer me altijd te verdiepen in de andere richtingen door kontakt op te nemen met specialisten uit de andere richtingen. Ik ben daardoor in bezit gekomen van de meest waardevolle spirituele objecten van over de hele wereld. Het onderstaande filmpje geeft een korte impressie van deze werkelijk fantastische objecten, uiting van vriendschap met de interessante mensen die ik zo heb leren kennen!!!
En alhoewel bepaalde objecten een nogal enge uitstraling hebben willen mensen overal eigenlijk het zelfde, rust en vrede voor hun gezin en hun familie...

Mooi voorbeeld is de Notre Dame die ook vele demonische enge beelden aan de buitenkant van de kathedraal heeft staan, bedoeld om de gelovigen af te schrikken welk lot hun te wachten staat als ze geen goede gelovigen zijn. Binnen het kejawen zijn de enge beelden bedoeld om de vijand af te schrikken, of om te laten zien hoe dapper men is en dus als bescherming voor gezin en volk.

Ruimte voor klankschaaltherapie, aromatherapie, Picit (Pidjit) en "hot"stone massage.
Picit is de traditionele Indonesische energetische massage, en alhoewel het vooral heerlijk ontspannend is, is het ontstaan om medische redennen, ziekte, pijn vermoeidheid. Dit is iets wat je dagelijks binnen de familie bij elkaar doet, zo heb ik het ook meegekregen van mijn vader. Het is de sambal onder de massages, maar het resultaat is heerlijk ontspannend. Het hele lichaam word na gelopen, blokkades opgeheven en de ballans hersteld. Deze traditie is al eeuwen oud!

   
Werkplaats voor restauratie of wassing van kerissen.

Ik heb zelfs een indoor fitnes baan.......lol
Trots lid van het 108 duikerpeloton van de KL, 3e persoon achter ben ik.


Zeldzame ontgroenings foto 108 duiker peloton

Nog wat nieuwe foto's van latere lichingen van de KL duikers


KNIL Sniper


Postscriptum

Ik heb de afgelopen periode veel mensen ontmoet die veel baat hebben gehad bij Indonesische spiritualiteit. 
Spiritualiteit gebruikt bij ziekte, lichamelijk of geestelijk, zuiveringen, inzichten, ongeluk etc.
Bij Indonesische spiritualiteit gaat het over oer oude Cosmische energieën. 
Zo is ook de behandeling met bijvoorbeeld acupuncture, picit (manupuncture), chacra's, klankschalen, stenen, meditatie en de keris gebaseerd op deze energieën. 
Het beter laten stromen van energiën, afbuigen of juist remmen van energieën.
Het effect is daardoor vrij snel merkbaar.

Dit word vaak gezien als een alternatief voor de gebruikelijke geneeswijze en worden ook vaak alternatieve geneeswijzen genoemd, maar die stelling klopt niet. Het is geen alternatief maar iets totaal anders! 
Energieën werken via energie banen, ons zenuwstelsel en onze hersennen.
Blijf daarom altijd de symtomen bestrijden zowel via de gebruikelijke geneeswijze en gebruik Indonesische spiritualiteit om bijvoorbeeld de pijn te bestrijden, het eigen vermogen om zich zelf te herstellen verbeteren of beter te leren omgaan met wat je nog kunt ipv proberen te accepteren wat je niet meer kunt.
Traditionele geneeswijze werkt op het logisch functioneren van het lichaam. De werking van stenen werkt bijvoorbeeld op het electromagnetisch veld van een steen die door het lichaam word overgenomen. Dit electromagnetisch veld heeft een positieve uitwerking op het lichaam. Dit gaat goed samen naast traditionele geneeswijze, is geen vervanging van maar een aanvulling op traditionele geneeswijzen.

Blijf je taak op deze aarde ook opvolgen, opmerkingen van: als god het wil, zijn dan ook naief en niet aards. 
Als via meditaie geestelijke problemen blijken aftenemen, of het vereren van de Shivling andere kansen bied, pak ze dan op. Blijf met bijde benen op deze mooie aarde staan. 

Alles op deze aarde is vergankelijk, behalve onze spirit, onze geest, die gaat door.
Een van de moeilijkste taken op deze aarde is het nemen van afscheid.
Afscheid van gewoontes, relaties, situaties, plaatsen, ons lichaam...
David Gallas