Indonesische Spiritualiteit

Edelstenen en mineralen

De werking van mineralen en stenen.


Wat hebben Indo's toch met hun ringen met stenen? Niet alleen handig voor het kloppen op een deur of raam maar vooral geliefd voor de mystieke kwaliteiten van edelstenen... 

Hier rechts is een leuk filmpje over het slijpen van een cabuchon
In dit artikel word besproken:


Batu Akik - Kwarts, Shiva Lingam - cryptocristaline kwarts, Meteoriet, Batu Suleiman - cryptocristaline kwarts/agaat, Dzi stenen - cryptocristaline kwarts/agaat, Batu Pancawarna - Agaat/jaspis, Agaat, Batu Lumut - mosagaat, Mata Biak - Turban schelp steentje, Batu Badar Besi - Hermatiet, Shiva's oog - Agaat/Jaspis, Amber - Barnsteen, Batu Bacan - Chalsedonie, Granaat, Smaragd, Batu Biduri Bulan - Maansteen, Batu Hitam - Onyx, Kecebung - Amethist, Batu Akik Sisik Naga - septariet steen, Batu Akik Sarang - gefosiliseerd koraal, Batu Tapak Jalak - Steragaat, Chyastoliet, Batu Kalimaya - Opaal, Batu Motif - Chansedony, Batu Giok - JadeEdelstenen en mineralen beurs Bandung.


Zo lang ik me al kan herinneren droegen veel Indo's al ringen met stenen. Maar sinds 2010 is het in Indonesië een grote mode om oversized ringen met stenen te dragen. Deze mode zie je ook terug bij hoe langer hoe meer indische mannen hier in Nederland. 

De ringen worden niet alleen gedragen als sierraad, maar ook voor de mystieke krachten van de stenen.


Globaal heb je drie klassen van stenen: Traditionele edelstenen, creatieve edelstenen en mystieke edelstenen.

1- De eerste klasse zijn de traditionele edelstenen. bij traditionele edelstenen heb je de 4 c's om de waarde aan te geven. de 4 c's zijn Cut, Colour, Claruty en Carat. De slijpmethode, de kleur, de helderheid en het gewicht.2 - De tweede groep zijn de creatieve stenen. De stenen met een bepaald patroon of tekening. Dit kunnen abstracte kleur patronen zijn  of figuratieve afbeeldingen. De waarde van deze stenen word bepaald door de zeldzaamheid van de tekening.3 - Als laatste heb je de mystieke stenen, de stenen met een energie. de waarde van deze stenen word bepaald door het effect van de steen op de mens en de zeldzaamheid van deze stenen. Voorbeelden van deze stenen zijn de Shiva lingam en de Bacan steen.


Links de Shiva Lingam en rechts de batu Bacan Doko hitam.Opvallen is dat je met beide energiestenen het touchscreen van je telefoon kunt bedienen, een van de bijzondere kwaliteiten van geladen stenen...


https://www.youtube.com/watch?v=D3dYIkLJNdo
Lapidary, een mooie hobby, van het zoeken naar edelstenen op vakanties of beurzen, foto links is genomen in de Gorge du Verdon zuid Frankrijk, en het bewerken en slijpen foto rechts met een zelfgemaakte diamant zaag en schuurmachine, en daarna verwerken in sieraad of ring, foto's hieronder.Foto van maart 2019 in Idar Oberstein. Nog steeds liggen de weilanden rondom Idar Oberstein vol met edelstenen die zo voor het oprapen liggen!Kwarts en Amethist uit Idar Oberstein, gevonden 2-3-2019!Zelfgeslepen edelsteen van de eerste klasse de traditionele edelstenen, een Kecubung groen.Een steen van de 2e klasse, de creatieve stenen, een Pancawarna van Cracy Lace agaat uit Idar Oberstein , zelf geslepen.

 

En als laatste een zelf geslepen mystieke Druzy steen uit China van de 3de klasse. De Mystieke energiesteen kan ook de touchscreen van een telefoon bedienen._____________________________________________________________________________


Het bewerken van stenen is een van de oudste kunst en ambachts vormen uit de menselijke geschiedenis. Niet alleen grote objecten zoals hunnebedden maar ook kleine objecten zoals speerpunten zijn het bewijs van steenbewerking uit lang vervlogen tijden. Maar ook sierstenen die vermoedelijk enkel een spirituele en /of kunstzinnige functie hadden zijn gevonden. De steen fragmenten hieronder zijn van de Kalahari en zo'n 70.000 jaren oud!!! 

Citaat van prof. Sheila Coulson (https://marcvermeersch.wordpress.com/page/19/p):

“In de grot vinden we enkel de drie belangrijkste dieren van de San. Dat is ongebruikelijk. Dit lijkt een zeer speciale plaats. Ze verbrandden de speerpunten niet per ongeluk. Ze brachten ze van honderden kilometers ver mee en verbrandden ze intentioneel. Erg veel stukken van de puzzel passen in elkaar. Dit moet een ritueel voorstellen.Zij kwamen vaak van ver, meerdere dagreizen, naar zo’n heilige plaats waar ze samen rituelen uitvoerden, eventueel initiaties afsloten. In de neushoorngrot werden voorwerpen gevonden die van meer dan 400 km ver kwamen en het voorwerp waren van rituelen. De stenen punten die er gevonden werden De neushoorngrot lag op een moeilijk toegankelijke plaats, er werd niet gewoond. Kenmerken die de moeilijke ‘overgang’ naar volwassenheid of de ‘passage’ naar religieuze concentratie, zelfs trance, kon bevorderen.

Op heilige plaatsen in Australië werden vaak heilige voorwerpen bewaard. Veel van dergelijke voorwerpen zouden wij als prullen beschouwen maar de aboriginals hechten er veel waarde aan. Soms waren de voorwerpen zeldzame stenen. In de rhinogrot werd een grote collectie stenen punten (zie foto) gevonden die enkel een ceremonieel gebruik hadden (ze werden verbrand of gebroken maar nergens anders voor gebruikt). Het is mogelijk dat dit de heilige voorwerpen van de San waren..."


De oudste gevonden bewerkte stenen in Indonesië


De oudste bewerkte stenen in Indonesië zijn trouwens 194.000 jaar oud en komen van een dwerg achtige mensen soort, een ander ras dan de Homosapiëns. Dus niet alleen de moderne mens, de Homosapiëns maar ook andere als uitgestorven mensen soorten zoals de Hobbit achtige dwerg soort uit Indonesië bewerkten al stenen...


Opgravingen in Indonesië Sulawesi.


118.000 jaar oude stenen gereedschappen uit Indonesië.Zo zijn er ook in Azië, zuid-America en Europa diverse lokaties te vinden waar monumentale grote stenen bouwwerken staan die al eeuwen oud zijn. Zo zijn er in België in het plaatstje Weris diverse stenen objecten, de Dolmen van Weris, die nog uit de prehistorie stammen zoals hunnebedden, offerstenen en menhirs.Pracht foto van bung Emilio Kertokarijo


Interessant aan dit objkect is een beschrijving van de cosmos. Engelse wetenschappers hebben de codes ontcijferd en kwamen met een opmerkelijke cosmische kaart

De Dolmen van Weris, België


Dit waren niet alleen functionele stenen objecten maar ook stenen objecten die een minder duidelijke functie hadden zoals vertikaal opgerichte stenen. Deze vertikaal opgerichte stenen heten Menhirs. Menhirs hadden hoogstwaarschijnlijk een ceremonieële functie. De oude Europese volkeren plaatste de vertikaal opgerichte stenen op kruispunten van aardstralen waarbij het lijkt als of de manhirs als accupunctuurnaalden in de aarde steken met als doel deze energie te gebruiken / bewerken.


Menhir in Weris België.


Pracht foto van bung Emilio Kertokarijo

Overigens worden Menhirs vaak in verband gebracht met Astrix en Obeliks maar deze bouwwerken stammen van de tijd van voor de Kelten, ze zijn zelfs gebouwd nog voor de Piramides van Gizeh. De Piramides van Gizeh zijn van 2500vc, de dolmen van Weris zijn van 4800 vc. De witte menhir van Weris word op dit moment door de lokale bevolking nog steeds wit geverft en vereerd. Dit gebeurd op 21 maart, de dag tussen de zomer en winter wende.  Rond de wendes is Weris een druk bezochte plek waar mensen rondlopen met pendel of mediteren.

De witte menhir van Weris.

De legende wil dat er een gat bij de menhir zit die een verbinding maakt met de aardkern van waaruit in de winter de duivel uit het gat kruipt en over het dal vliegt.


Lit du Diable, duivels bed, Weris, België.
Opvallend is wel dat zowel in Europa zoals de Dolmen van Weris, ouderdom 4800 tot 5000 jaar oud, als ook in Azie, de lingams in Pakistan, Harapa ongeveer 5000 jaar oud, vertikaal opgerichte stenen als symbool worden vereerd. Blijkbaar voelden de oude volkeren iets bij opgerichte stenen objecten.Hieronder de Dol de Breton Europa, dan menhirs uit Idia en daaronder menhirs uit Indonesië.


 Menhir Frankrijk en IndiaMenhirs in IndonesiëDit zijn dan de grote stenen objecten die vereerd worden maar ook kleine stenen worden al eeuwen door mensen gebruikt

Een van de bekendste mystieke stenen is wel de zwarte steen van mekka.


De zwarte steen van Mekka, de Hajar Al Aswat, komt uit de pre-Islamitische tijd en gaat volgens de Moslims terug naar de tijd van Adam en Eva.

.

De zwarte steen, ongeveer 27cm bij 38cm groot, is vermoedelijk een meteoriet. De steen neemt een belakrijke rol in, bij het Hajj ritueel. De pelgrims lopen met de klok mee om de zwarte steen heen en proberen de zwarte steen 7x te kussen.Sieraden, amuletten van de goden.

De oude volkeren gebruikten dus verschillende materialen en mineralen uit hun omgeving. Dat waren niet alleen stenen en mineralen, maar ook schelpen, amber, ivoor, parels been, staal van meteorieten, edelmetalen, en natuurlijk glas. Deze mineralen werden gebruikt om sieraden, messen, schalen en andere sier en gebruiksvoorwerpen van te maken. Traditioneel Tibetaanse klederdracht met stenen Dzi kralen.


Voordat ik wat populaire stenen bespreek wil ik eerst wat vertellen over de Shiva Lingam steen, de Suleiman steen, de Dzi stenen, Jade en de Steragaat.


De batu Suleiman en de Shiva Lingam, geschenken uit de cosmos.


(Suleiman stone, Shivling, Dzi)


Het bekendste en meest in mysterie gehulde verhaal gaat absoluut over een Agaat achtige steen, in Indonesië de batu Suleiman genaamd. De Suleiman is absoluut de meest mystieke steen van Azië. De eerste meldingen van deze mystieke stenen uit India dateren van zeker 2000vc. Bij de heilige rivier de Narmada in India, is na een meteoriet inslag een steensoort ontstaan die uniek in zijn soort is. Een cryptocristaline kwarts met een extreem hoge energie. In de heilige Narmada rivier vonden de mensen ei-vormige stenen die natuurlijk gevormd waren. Ook vonden de mensen daar Agaat-achtige stenen, die verwand waren aan die eivormige stenen. Die stenen worden de Shiva Lingam steen en de Suleiman steen genoemd.

Narmada rivier

Shiva lingam centraal Java.

De Perzen hoorde van deze mytische steen en namen ze mee naar Perzië. Koning Salomon was zo bevangen van deze prachtige stenen dat hij deze stenen als waardevolle schatten bewaarde. Vanaf dat moment werden de stenen Suleiman stenen genoemd. De Perzen bewaarde deze stenen als kostbare erfstukken en werden daar de meestgezochte en meest waardevolle stenen.

Erg oude klassieke Persische ring met Suleiman steen, eigen collectie.

De Tibetanen hoorde dat veel van deze stenen in Perzië werden bewaard en stuurden tussen 2000 tot 1000 vc een militaire expeditie naar Perzië om deze prachtstenen op te halen en mee terug te nemen naar Tibet, waar de stenen Dzi stenen werden genoemd. In onze tijd niet voor te stellen dat een oorlog word begonnen om stenen! Dit was nog voor de tijd dat het Boeddhisme in Tibet zijn intrede had gedaan en het geloof in Tibet overwegend shamanistisch was. Deze stenen maken dan ook oeroude shamanistische energieën los; een hele rustige vibrerende energie met een ongelooflijke power. Oude Tibetaanse Dzi kralen

De symboliek op deze stenen gaat terug naar de oude Indus-Valei cultuur, samen met de Egyptische en de Mesopotamische cultuur, een van de 3 grote oude culturen. De sieraden en kralen uit de Indus kultuur, de Harapan periode, lijken qua patroon en vorm erg op de Dzi kralen.De patronen komen overeen met het Taoistisch geloof van Yin en Yang en de 5 elementen ruimte, lucht, vuur water en aarde. De 5 hoofdbestanddelen van onze cosmos. Een microcosmos!

Deze stenen herstellen de natuurlijke cirkel van energie en helpen de natuurlijke eigenschap van een lichaam om zich te herstellen, verbeteren.

Nog steeds zijn de Dzi stenen en de Suleiman stenen in Azië zeer geliefd en kostbare erfstukken. Mystieke stenen omhuld met mystieke verhalen, een waar sieraad voor iedere liefhebber van spirituele stenen.
Suleiman steen

Omdat deze stenen oorspronkelijk als meteoriet uit de cosmos op de aarde zijn terecht gekomen en van nature de vorm van een ei hadden worden ze gezien als geschenk van de goden. Nog altijd komen verhalen in de media in Azië over mensen wiens leven beschermd word door deze stenen en die hun leven te danken hebben aan deze stenen. Tibetaanse vluchtelingen vertellen ook verhalen dat ze door deze stenen beschermd zijn voor mes steken en kogels.

Omdat ze zo gewild en zeldzaam zijn, ook dit zijn geladen pusaka's, erfstukken die in de familie blijven, ligt de waarde van deze stenen extreem hoog. Prijzen van 1500 dollar tot 10.000 dollar zijn geen uitzonderingen. (http://www.garudashop.com/Ancient_Rare_Beads_s/2.htm , https://www.dharmashop.com/collections/dzi-beads-and-jewelry)

     


Mala uit eigen collectie gemaakt van edelstenen waaronder Turquise en 9 ogen Dzi stenen Suleiman Dzi en bloedkoraal met een Ghau.

Jet Li en Sting met Dzi stenen.
Guru Rinponche, Huang Sheng
Reinhold Messner, Michelle Yeoh, Michael Schumacher


Sammo Hong, Steven Segal, Jeremy Irons.
Yu, een levende beschermende amulet steen.


In China word al eeuwen lang, meer dan 6000 jaar, Yu (Jade, batu Giok) bewerkt als amulet steen. In China is de waarde van Jade te vergelijken met de waarde van goud of diamanten.  In China heb je een gezegde dat zegt:"Goud heeft een waarde, maar Jade is onbetaalbaar." Jade brengt de drager een goede gezondheid, een lang leven met voorspoed.
Sinds 1700 zijn er veel Chinese nederzettingen geweest in Indonesië. Er worden in Indonesië dan ook vaak Chinese Jade amuletstenen gevonden.
Alhoewel Jade al eeuwen gebruikt word voor de vervaardiging van gebruikst voorwerpen word Jade in Azië vooral gewaardeerd om zijn metafysische eigenschappen. Chinese Feng Shui amuletstenen worden met de hand bewerkt, en de afbeelding heeft een spirituele betekenis.
Groene Jade is de steen die een verbinding legt tussen droombeelden en de betekenis er van. Het is een steen die toegang geeft tot de spirituele wereld. Een spirituele steen die de intuïtie vergroot en rust geeft. Jade beschermt tevens tegen fysiek en geestelijk letsel, het is daarom een geliefde amuletsteen. Door Jade te dragen herstel je sneller. Jade leeft ook en verkleurt als je hem op de huid draagt. Jade reageert op de lichaams energie, de Chi, en verkleurt als er iets is. 


Jade helpt je JOUW doel te vinden in het leven. Jade maakt rustig en kalm in situaties die moeilijk en onoverzichtelijkzijn en geeft de energie om aktie te ondernemen. 

Jade is ook een troost steen bij traumatische of verdrietige situaties. Een steen die kracht en rust geeft bij overlijden of bij liefdesverdriet.

Zwarte Jade straalt een sterke beschermende enrgie uit bedoeld om de drager te beschermen tegen negatieve energieën.

Blauwe Jade brengt geestelijke rust, stimuleerd rust en zelf reflexie. Blauwe Jade bevorderd het hebben van visioenen en dromen.

Bruine Jade is de aardende steen die een verbinding legt met de aarde. Bruine Jade zorgt ervoor dat je jezelf op je gemak voelt.

Lila Jade verlicht geestelijke pijn en zorgt voor geestelijke voeding. 

Oranje Jade brengt blijschap en verbondenheid onderling. Oranje Jade brengt energie en stimuleerd rust.

Paarse Jade stiluleerd vrolijkheid en geluk en zuivert je chakra. Het verdrijft negativiteit en verhoogt je intuïtie.

Rode Jade is de steen van de levensenergie. Rode Jade neemt ook angsten weg die je functioneren remmen en stimuleerd je tot aktie.

Witte Jade focust onze gedachte. Het helpt ons bij het filteren van informatie om daaruit de essentie te halen wat helpt bij het nemen van beslissingen.

Gele Jade is vrolijk en energie vol, een steen van assimilatie en onderscheiding.                                                   


Jade amulet stenen, eigencollectie. Links een geel jade steen met vissen, voorspoed, Links boven dan een groene oude steen met het Boeddhistisch kompas, dan links een witte jade steen met afbeelding van een Feniks en een draak, het vrouwelijke en het mannelijke, een microcosmos, dan in het midden een heel donker groene kostbare jade steen met afbeelding van een draak, mannelijkheid. Rechts boven en rechts onder een bruin jade lachende boeddha, god van de rijkdom en Kwan Yin, de Boeddha van het mededogen.  Rechts nog maals een wit jade Feniks en draak amulet, het vrouwelijke en het mannelijke, yin en yang, en dan uiterst rechts een werkelijk fantastische steen met het symbool voor vredig.


Chinese witte Hetian Jade amuletsteen, de phoeniks en de draak. De foeniks staat voor het vrouwelijke Yin, en de draak voor het mannelijke Yang. Yin en Yang vullen elkaar aan en vormen zo een ballans tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Het hemelse echtpaar Phoenix en de Draak is het symbool voor de eeuwige liefde en samen staan voor huwelijksgeluk, het samen blijven door dik en dun en dat liefde en passie zal blijven tot het einde...

De draak regelt de kosmische Chi krachten hier op aarde. De draak brengt welvaart, goede carriëre, geluk, en succes terwijl de phoenix alle vrouwelijke eigenschappen vertegenwoordigd.

Als de draak samen met de phoenix word afgebeeld dan staat dat niet alleen voor het versterken van relaties, maar de energie van de phoenix kan ook het vuur van de liefde weer aansteken. Het perfecte amulet voor vrijgezel op zoek naar de ware liefde!


Groen Jade amuletsteen met afbeelding van en draak spelend met een bal. De draak staat voor waakzaamheid en ongelovelijke kosmische Chi kracht. De draak is verantwoordelijk voor het oostelijke kwadrant in de kosmos en vertegenwoordigt zonsopgang, goedbegin en hoop en het begin van een nieuw leven. De groene draak, het yang, schrikt dolende kwade geesten af, beschermt onschuldigen, verhoogt de veiligheid en verhoogd de welvaart. De draak word gezien als het symbool voor ultiem geluk. Niet voor niets dat alle grote Feng Shui meesters de kosmische Chi energie van de draak gebruiken.


Bruin Jade Kwan Yin amulet. Bruin jade staat voor aarding. Kwan Yin beschermt tegen gevaren. Daarom is zij een van de populairste boeddhistische Bodhisattva. Kwan Yin is de godin van meedeleven, troost en onvoorwaardelijke liefde. De Boeddhistische Sutra zegt te vertrouwen op Kwan Yin in situaties van pijn, angst, calamiteit of de dood. Kwan Yin betekend: Zij die de kreten van de wereld aanhoord...


Geel Jade gelukssteen met afbeelding van twee vissen, het symbool voor overvloed.


Heel fraai uitgestoken tweekleurige Zipao Jade amuletsteen. Je hebt dus zowel de energie van de groene als wel van de natuurlijk paarse Jade. Het symbool heet Ping An wat vredig betekend.

Nog een prachtige Ping An amulet van donker groene Jade. Pendant voor vredig bestaan.


Amuletsteen van witte jade met het symbool Fu wat staat voor geluk.

Oude Chinese Jade amuletsteen uit Indonesië voor geluk en een lang leven met stylistsich FU het symbool voor geluk ingesneden. Een perfecte bescherm en heel steen.

Bruin Jade happy Boeddha pendant. Bruine Jade is een aardende steen met de god van de rijkdom en voorspoed ook wel de happy Boeddha genoemd. 

Amuletsteen van rood jade
Rode Jade is de steen van de levensenergie. Rode Jade neemt ook angsten weg die je functioneren remmen en stimuleerd je tot aktie.
Donderstenen, oude amuletstenen van de god Donar.


(Ster Agaat, Dondersteen Oud Hollands, Donnereiern Germanen, thundereggs Indianen, Uluru amulet steen Aboriginals.


De dondersteen is een ronde steen met de grote van een ping pong bal tot een voetbal. De dondersteen is eigenlijk een steragaat.

Donderstenen eigen collectie.

De Dondersteen is een oud Nederlandse mystieke amuletsteen die zowel bij de Indianenuit Noord Amerika, de Aboriginals uit Austarlië en in Noord-Europa bij de Vikingen en de Germanen gebruikt werd als beschermsteen. De Dondersteen is een ronde steen die er van buiten uitziet als een heel normale steen, maar van binnen absoluut fascinerend getekend is. De Dondersteen dankt zijn naam aan de god Donar. Donar, zoon van Odin, de hoofd god, en de aardgodin Fjorgin, en was een van de meest geliefde goden van noord Europa en de Nederlanden. het was de weergod die verantwoordelijk was voor het onweer waarbij het kabaal bij het onweren, donderen afgeleid was van zijn naam.In Nederland is de Donderdag nog steeds naar hem vernoemd. De Vikingen noemde de god Thor, met in het engels Thursday als gedenkdag.

Donar was een erg populaire god omdat Donar geen offers vraagt. Helaas is veel van de informatie over de dondergod verloren gegaan na de komst van de Christenen die alle informatie en heilige plekken, veelal oude imposante bomen, verbrand hebben. Het kerstfeest is eigenlijk nog een overblijfsel van het oud Germaanse boomvereringsfeest met de kerstboom als centraal punt van de boomverering.De oude Germanen geloofden dat als Donar op zijn bokkenkar over de hemel reed, en met zijn hamer sloeg, er bliksem ontstaat. Door deze bliksem ontstaat de dondersteen, een erg energie volle beschermsteen.


De steen is een krachtsteen en beschermsteen en helpt bij spirituele ontwikkeling.De Aboriginals gebruiken deze steen om terug tegaan naar de droomtijd. Sinds Uluru rock is teruggegeven aan de Aboriginals mogen geen stenen meer van deze rots worden meegenomen.


Ulururock amulet stenen eigen collectie.


Het woord thunder eggs is een directe vertaling uit het Indiaans.De Indianen uit het noordwesten van de verenigde staten, geloofden dat de stenen zijn ontstaan doordat onweer goden de stenen naar elkaar gooiden als ze kwaad waren op de mensen. Een werkelijk fantastische steen, die ontstaat tijdens vulkaan uitbarstingen, die het ook erg goed doet in een virtine!


Noord-Europese donderstenen uit Idar Oberstein, eigen collectie.

Donderstenen eigen collectie

Gebed voor Donar:

Gebruiker van de Mjölnir,

Met rode baard,

Donar, beschermer,

Ik roep u,

Ik zit in een storm en vraag uw bescherming.

__
__________________________________________________________________________________________________


Edelstenen in ringen, een typisch Indonesische hobby!
Mijn favoriete zelf geslepen edelstenen bovendste rij links

1 NoordEuropese edelsteen gevonden in Idar Oberstein, Amethist Agaat, 2 Pancawarna uit Indonesië, 3 Bacan Obi Merah 4 Mosagaat 5 Bacan Doco Hitam, 6 Batu Akik 7 Versteend koraal

Middelsterij 8 Versteend koraal 9 Batu Akik met fantoom, 10 Agaat met natuurlijke 8, 11 Chalcedonie, 12 Nederlandse edelsteen uit een grint groeve, Rozekwarts, 13 Picture Jaspis.

Ondersterij 14 Herkimer diamant, 15 Smaragd, 16 Onyx, 17 Tapak Jalak/chyastoliet, 18 Kecebung, hijau.

Het slijpen van edelstenen:


Eerste de "moedersteen" uit de matrix zagen om de keuze van het ontwerp te kunnen maken. Daarna iets polijsten en met water nat maken om de te zien welke kleuren en patronen er uit komen.
Aftekennen en zagen...
Slijpen van de steen...
Een mal maken voor de definitieve vorm...
Dan de uiteindelijke keuze maken van de edelsteen...


Meten en meten.....
Op maat slijpen van de vorm en dan slijpen, korrel 400, 800, 1200 enz tot aan het polijsten van de steen.


Het eerst passen van de steen en eventueel verhogen van de steen in de ring en dan of lijmen met 2 komponenten lijm of zetten met de krammetjes van de ring...Edelstenen en mineralen beurs Antwerpen.

_______________________________________________________________________________________________Ik krijg ook wel eens vragen mbt mystieke stenen. “David, ik heb volgende week een belangrijk examen, en heb er alles voor over om dit examen met succes te halen” Laat ik hier duidelijk in zijn. Ik heb veel geprobeerd en getest, maar een steen die uit zich zelf wonderen verricht bestaat niet. Bespaar u het geld, want een steen heeft alleen een invloed op het menselijke lichaam en geest. Je zou dan een steen kunnen gebruiken die de concentratie verbeterd, energie geeft of creativiteit stimuleert, maar de energie zal altijd vanuit jezelf moeten komen.


Alhoewel….. er is een steen, als je daaraan offert dan gebeuren er inderdaad dingen die niet altijd logisch te verklaren zijn. Zelfs in de meest moeilijke momenten in mn leven, draaide het lot zich volkomen, en deze steen is de Shivling! Offer je aan de Shivling dan komt er zeker een bepaalde kosmische energie los.
Nu volgt een korte opsomming van wat populaire Indo stenen._____________________________________________________________________________________________


Allereerst de Batu Akik.


Batu Akik is eigenlijk het Indonesisch woord voor kwarts, maar in de volksmond bedoelen ze hiermee stenen uit de Chalsedony familie. De Chalsedony familie is de familie stenen waaronder de agaat, jaspis, versteend hout en gefociliseerd koraal hoort. De meeste Indonesische stenen vallen in deze groep zoals de batu Suleiman, de Pancawarna, de batu Bacan,de Batu Motif etc.

Het dragen van een zilveren Batu Akik aan de rechterhand heeft ook een religieuze betekenis omdat het dragen van een zilveren ring met een Batu Akik word gezien als sunnah omdat de profeet Mohamed ook een zilveren ring met een Batu Akik aan zijn rechterhand droeg. 

Kwartsen zijn versterkers. Het versterkt dus perfect energieën. Het versterkt dus ook je gedachten, andere spirituele voorwerpen, visualisaties maar ook radio signalen.
__________________________________________________________________________________

Robijn, Ratnaraj (Sanskriet: koning der edelstenen)


De Robijn is een van de oudst beschreven stenen en is al beschreven in de Mahabarata. De legende wil dat alle edelstenen zijn ontstaan uit de Robijn.
De Robijn symboliseerd in spirituele zin de zon. Alhoevwel de Robijn alle chakra's verzorgd is hij toch vooral energetisch voor de onderste drie chakra's.


Het is een steen die energie geeft en vast gelopen zaken weer in beweging brengt. 

Een Robijn is vooral ook een energetisch beschermer, hij voorkomt dat andere energieën je uit putten!
De Robijn is met name ook een krachtsteen die de ego en de wilskracht versterkt. Hij geeft je de kracht om je beter te konsentreren en helpt tegen vermoeidheid. Hij geeft je ook de kracht om beter met tegenslagen om te gaan en geeft je geest een positieve mindset. 
De steen maakt passioneel, met alles wat je doet, werk, artistiek, in de liefde.....


____________________________________________________________________________________


Shiva lingam, Shivling


Shiva Lingam. De Shivling is het oudste symbool van god en een heel krachtige steen die de kosmische energie oproept. Geloof je in de oneindige energie van de kosmos, en offer je voor de Shiva Lingam dan brengt de Shivling rust en ballans. Helaas word de lingam in het westen gezien als een erotisch symbool, en zou de steen helpen bij erotische kwaaltjes….de lingam is een spiritueel symbool die staat voor de vrouwelijke en mannelijke energie die aan de basis staan van iedere gebeurtenis. Een heel krachtige steen die bescherming en het aardse bestaan soepeler laat verlopen.

Thuis Lingam eigencollectie, rechts een lingam uit centraal Java 12e 13e eeuw.


___________________________________________________________________________________________

Batu Bintang, baja meteorit - Meteoriet.

Als vuurstaart vallend uit de cosmos heeft meteoriet altijd al een byzondere plaats gehad tussen al de mineralen. Het ijzer  van meteorieten is zowiezo al harder dan op onze aarde gevonden ijzer. Maar in meteorieten zit ook nog het electromagnetisch veld van de cosmos. Het verbind ons dan ook met de oer energieën van de cosmos. Meteoriet geeft helder weer welke geestelijke problemen de psychosomatische klachten veroorzaken. Het helpt dus bij het vinden van oorzaken van lichamelijke klachten. Spiritueel staat meteoriet voor het snel in contact komen met de energie van de Kosmos.
meteoriet in de Keraton van Surakarta
meteoriet eigen collectie


___________________________________________________________________


De levende Batu Bacan uit de Molukken, Chrysocolla in Chalcedony, Carnelian.

De batu Bacan is weer een byzondere steen, op dit moment de meest gezochte steen, een steen die van kleur veranderd onder invloed van externe factoren zoals hoeveelheid licht, warmte en vocht. Door dit verkleuren word dit een levende steen genoemd (behalve dan de Bacan Obi, die eigenlijk een Carnelian is en geen Chalcedonie met ingesloten Chrysocolla). De groene Bacan, de Calcedonie met ingesloten Chrysocola, kan dus cristaliseren terwijl hij uit de aarde is gehaald en al verwerkt is als sierraad. De Bacan heeft nog een byzondere eigenschap, met een echte Bacan kun je een touchscreen van bijvoorbeeld het beeldscherm van je telefoon bedienen! (Iets wat een echte Shiva Lingam ook kan)
Dit geld voor alle echte Bacan varianten, dus niet alleen de Bacan Doko maar ook de rode Bacan Obi.

Links de rode batu Bacan Obi Merah en rechts de donker groene batu Bacan doko hitam, beiden kunnen een touch screen bedienen.

Van alle stenen is de energie van deze krachtige steen het best voelbaar. 

De Bacan steen komt van het Molukse eiland Bacan. De steen is het meest bekend om zijn goene kleur maar heeft ook andere kleuren zoals Bacan Doko, donker groen en de Bacan Obi die van geel tot oranje tot rood gekleurd is (Carnelian).President Yudhoyono gaf Obama een groene Bacan ring kado, een magische steen met diverse heeling krachten. 

Deze levende steen kan ook elementen uit zijn omgeving absorberen. Dit word door lapidaristen dan ook gebruikt om de steen lichter of helderder te maken; Bacan met een lichte kleur of grotere helderheid zijn meer waard. Naast de drie bekendste vormen zijn nog vele andere varianten van de Bacan: De blauwige Bacan Palamea,  de mos groene troebele Bacab Cincau,   de donker groene semi transparante Bacan Gulau, de 5 kleurige batu Bacan Pancawarna...

Batu Bacan Palamea

De Bacan is een magische Molukse steen die de aura opent en de eigenaar aanzien en gezag geeft.

Batu Bacan, de donkere Bacan Doko en de rode Bacan Obi Merah, eigen collectie.

De zwarte batu Bacan Doko hitam is een edelsteen met nog extra kwaliteiten. De Bacan Doko hitam is een steen van veiligheid. Deze steen helpt je uit de buurt te blijven van gevaar en het vermijden van personen met negatieve intenties. Daarom is deze edelsteen ook erg populair tijdens het reizen. De laatste tijd hoor je ook meer verhalen dat de steen gebruikt word voor het krijgen van een hogere winst op zakelijk gebied.

Batu Bacan Doko Hitam, eigen collectie.Samengevat zijn er dus 3 hoofdwerkingen van de batu Bacan

1- Het zorgt voor een gezonden en evenwichtige psyche. Werkt ook goed tegen geestelijke vermoeidheid.

2- Bevorderd de magische en spirituele kwaliteiten van de drager.

3- Verstrekt het hart en de ogen en geeft het lichaam energie______________________________________________________________________________________

Akar Bahar


Akar Bahar lijkt op een plantaardig iets maar is eigenlijk een dier, het is namelijk koraal, een Octocorallia of ook wel Hoornkoraal genoemd. Akar Bahar betekend wortel van de zee, maar bestaat grotendeels uit hoorn en kalk.  

Het is een koraal soort die bescherming zorgt voor een goede gezondheid en kracht, maar Akar Bahar heeft ook hele byzondere mystieke eigenschappen. Zwarte Akar Bahar beschermd namenlijk tegen kwade geesten. Het zwarte glimmende oppervlakte schrikt namenlijk kwade energieën af. Het aura omvat je als persoon en legt een beschermende 'laag om je heen en vergroot je intuïtie, je gevoel. 


Maar Akar Bahar geeft ook rust en zorgt voor een goede nachtrust. In Indonesië leggen moeders Akar Bahar in de wieg van een baby als die moelijk slaapt. Het vergroot ook de uitstraling van de drager en helpt bij het vinden van de juiste partner.Bijna alle volkeren van Indonesië en nog ver daar buiten, gebruiken Akar Bahar om de medische kwaliteiten, van Singapore tot China en Japan. Zelfs aziatische artsen zijn overtuigd van de genezende werking van Akar Bahar speciaal ook met pijnen aan botten en gewrichten. Het staat met name bekend als middel tegen reuma!
Akar Bahar symboliseerd aan de enekant de levensboom, zie de gunungan, en aan de anderekant symboliseerd het de zwarte kant van de onderwereld, de Bhur.


Akar bahar heeft ook nog als extra kwalitiet dat het "spreekt" met de drager.....


Word Akar Bahar links gedragen dan is het voor de uiterlijke werking zoals bescherming van buiten af tegen aanvallen door mensen, gevaarlijke dieren, gift, zwarte magie etc.

Word Akar Bahar rechts gedragen dan is het voor de innerlijke werking zoals gezondheid. 
Echte Akar Bahar word zeldzaam! is verboden om te exporteren/importeren en word dus ook veel vervalst.
Hoe weet je dat het echte Aklar Bahar is? Verwarm de punt van een naald in het vuur. Houd de hete naald dan tegen de armband.

Ruikt het naar hout, dan is de armband van hout. Ruikt het naar plastik, dan is het plastik. Ruikt het naar hoorn, nagel, haar, dan is het hoogst waarschijnlijk Akar Bahar. Akar bahar bestaat uit de enekant uit hoorn en aan de andere kant kalk.


 Antieke akar bahar, eigen collectie


___________________________________________________________________________________

Batu Suleiman


Suleiman steen. De Suleiman steen is een van de krachtigste beschermende stenen. Een van de in het westen niet ontdekte mystieke stenen en heel populair als talisman en ringen steen in Indonesië. Een steen die staat voor magie en mystici. Het is een steen die langzaam komt, maar in de handen van ervaren deskundigen een parel om mee te werken.. De Suleiman steen staat voor intelligentie en het nemen van beslissingen. Net als de Shiva Lingam is de Suleiman een micro christaline kwarts en heeft een hele fijne maar krachtige energie. Voor geoefende gebruikers opent de steen zich eenvoudig en versterkt je geestelijke en spirituele vermogens, en een uitstekende gids steen die bescherming geeft tijdens rituelen. De Suleiman steen verbeterd de intuïtie van helderziendheid. Ook verbeterd de steen lichamelijk en geestelijke stabiliteit. De steen versterkt het haar, het hart, het zenuwstelsel, de nieren en de nagels. Op geestelijk gebied geeft de steen rust bij stres, neurologische kwalen en apathie. Ook verbeterd de steen slaap problemen. De steen roept oude Shamanistische energieën op en is een van de populairste stenen van Indonesië. 


Dzi stenen


Er gaan meerdere verhalen over het onstaan van de Dzi stenen de ronde wat al aangeeft dat de oorsprong niet volledig kan worden vastgesteld. Feit is in iedergeval dat ze stammen van voor de tjd van het Boeddhisme, het Bon tijdperk, en dan ook een oer oude Shamanistische energie oproepen.. 

Ze beschermen de eigenaar tegen lichamelijk en geestelijk leed, en vergemakkelijken het aardse geluk.

De Dalai Lama IV, rechts met zijn leraar Dilgo Khyentse Rinponche hier afgebeeld met Dzi kralen.   
 Dzi stenen, een Suleiman Dzi, een negen ogen Dzi, dan een Kwan Yin Dzi en twee transparante negen ogen Dzi. Eigen collectie. De Suleiman Dzi staat voor het verbeteren van het natuurlijke vermogen van het lichaam om zich zelf te genezen. Verder staat de Suleiman Dzi voor aards rijkdom en het uitkomen van dromen. De 9 ogen Dzi staat helpt de eigenaar rijkdom te verkrijgen, het behouden van een goede gezondheid, succes, kracht, kompassie, het overwinnen en het afweren van negatieve energie. Een krachtige beschermer. De Kwan Yin Dzi, de godin van kompassie. Kwan Yin is de populairste godin van Azië. De Kwan Yin Dzi geeft geestelijke rust en bescherming tijdens reizen.Bij verdriet en ongeluk word meestal Kwan Yin aanbeden. Zij aanhoort het verdriet en neemt de geestelijke pijn weg.

         

_________________________________________________________________________________________

Pancawarna. 


De Pancawarna, sanscriet voor vijf kleurig,  is een meer kleurige steen en staat voor de Pandawa broers uit het epos van de Mahabharata. Deze steen geeft de takt en lef van de Pandawa broers, vergelijkbaar met de Pandawa lima kerissen.
Hij staat ook voor de 5 zintuigen. 
Er word verondersteld dat deze steen magische krachten bezit. Hij vergroot het respect onder vrienden en vijanden. De steen geeft voorspoed en succes en word ook gebruikt als medium; een spirituele steen. Deze steen is heel populair geworden nadat tijdens de Afrika Azië converentie van 2015 alle leiders een Pancawarna steen hebben gekregen. Een steen die het charisma vergroot.

Pancawarna stenen eigen collectie


________________________________________________________________________________________________


Agaat.


Agaat is al sinds mensenheugenis een kracht steen. De Agaat is dan ook al zeer vroeg gebruikt als krachtsteen, van af ongeveer 6000 vc. De Agaat geeft kracht en helpt door de vele sporenelementen die in Agaat zitten, tot herstel van diverse hypofyse gerelateerde kwalen, zoals slapeloosheid. De hypofyse maakt 2 verschillende stoffen aan: melatonine, een stof die een grote invloed heeft op de biologische klok, en DMT, een bewustzijnsverhogende stof. In het oude Aziatisch geloofword de hypofyse gezien als het inwendige derde oog, volgens de Oosterse filosofieën het huis van de ziel.

Agaat Chihuahua Mexico eigen collectie


Agaat is ook een typisch Europese edelsteen met Idar Oberstein als centrum. Als je in het gebied met de lokale bevolking spreekt dan blijkt het Duitsegebied al vanaf de tijd van de Romeinen een vindplaats voor werkelijk spectaculaire edelstenen te zijn. Zelf ben ik een grote liefhebber van deze noord Europese edelstenen. Vanaf de 18e eeuw is het gebied als vindplaats voor Agaat, Jaspis en Amethist voor commerciele doeleinden uitgeput. Het waren de Duitse kolonisten uit Brazielië die het gebied als centrum voor handel en edelsteen bewerking in leven hielden door het sturen van edelstenen vanuit Brazilië. Nog steeds worden er stenen in het gebied gevonden in akkers na het ploegen van het land, maar het word schaars. Hieronder mijn eigen verzameling werkelijk fantastische Agaat Jaspis Amethist en kwarts uit Idar Oberstein.


______________________________________________________________________________________________


Batu Lumut Mosagaat.

Mosagaat is simpel gezegd de ‘reset’ knop onder de stenen. Het brengt stabiliteit en hersteld disbalans. Met name na emotioneel stresserende periodes en herstel van ziekte brengt de mosagaat rust. Door zijn herstellende vermogen is de mosagaat ook een perfect hulpmiddel bij het loslaten van aangeleerde gewoontes en gedrag. Het vast houden van aangeleerde gewoontes kosten altijd veel moeite omdat deze meestal ver afliggen van ons aangeboren natuurlijk gedrag.

Mos agaat eigen collectie


_______________________________________________________________________________________


Mata Biak,

De Mata Biak is een heel populaire amulet steen in Indonesië en is een spirituele steen die met name het derde oog opent. Het derde oog is de plek waarmee je een verbinding legt met de kosmos. Via het derde oog komen beelden en ingevingen binnen. Het is ook een gidsen steen die helpt bij het vinden van richting. De steen is een goede helper tijdens het gevecht tegen kwade energieën.___________________________________________________________________________________________

Batu Badar Besi


Een andere bekende spirituele steen is de ijzerhoudende batu Badar Besi. Het is de steen tegen ongeluk en zwarte magie. De steen is ijzerhoudend en daardoor magnetisch.Badar Besi is eigenlijk hematiet.______________________________________________________________________________________

Shiva’s derde oog  agaat.  


Deze spirituele steen heeft een nagenoeg zelfde betekenis als de Mata Biak, en staat ook voor de schepende energie van batara guru Shiva. Shiva word altijd afgebeeld met een derde oog, het symbool voor spiritualiteit. De elektromagnetische energie van deze steen is beschermend, aardend en genezend. Dit is ook een zeer geschikte steen als hulpmiddel bjj meditatie.

______________________________________________________________________________________


Amber (engels, Indonesisch), Barnsteen (nederlands)


Amber is eigenlijk pas echt heel populair geworden door de film Jurassic park. Barnsteen is een organische steensoort die ontstaat uit versteen boom hars. In de hars zitten vaak ingesloten insecten uit de oertijd.


Amber is een 'warmte' steen. Amber is een heel sterk beschermende amuletsteen die vooral veel gedragen word tijdens reizen.


_______________________________________________________________________________

Granaat. 


De granaat is een reinigende steen en heeft een zeer positieve werking op ons bloedvaten stelsel.__________________________________________________________________________________

Smaragd/Beryl.

Smaragd is in Indonesië, de gordel van Smaragd, een bijzonder gewaardeerde steen. Niet alleen is de kleur groen het symbool van een van de meestgewaardeerde godinnen Nji Blorong maar is ook een spirituele steen bij uitstek. De steen geeft enorm veel rust en stabiliteit en is goed voor inzicht en geeft een verhoogd analyserend vermogen.


______________________________________________________________________________________

Batu Biduri Bulan


Maansteen. De maansteen en dan met name de blauwe maansteen is de steen van de vrouwelijke energie. Het word ook gezien als een derde oog steen, het geeft een groter inzicht en helpt bij het voorspellen en stimuleert spiritualiteit. Door het stimuleren van het vrouwelijke deel kan het daarom ballans geven in een persoon die metname vast loop met het ballans tussen mannelijk en vrouwelijke energie.___________________________________________________________________________________________


Batu Guntur, de Indonesische dondersteen.


De Batu Guntur is een heel mystieke steen. De Isi in deze steen is een oude Javaanse man met een tulband. Dit is een steen waarmee je heel makkelijk mee in kontakt kunt komen. Het is een steen die universele veiligheid geeft, de steen geeft een aura van beschermi,ng om de drager heen en boost je imuniteit. Negatieve energie stuiterd op de aura van deze steen. Een ideale steen voor vechters, fysiek of verbaal! Uw woede kan alle tegenstanders mental overwinnen. Het is zelfs mogelijk via deze mystieke steen negatieve energie naar andere personen te sturen.
In gebruik is het een makkelijke steen die door iedereen te gebruiken is. Je kunt hem gewoon bij je dragen in de zak van je broek of in een beurs of verwerkt in een sierraad._______________________________________________________________________________________


Ketjebung/ametist.

De amethist is vanaf de oudheid al een steen die als sieraad en als heel steen word gebruikt.  De Amethist is de steen van spirituele groei en vergroot je gevoel en intuïtie.
Maar de amethist als geode heeft ook een grote waarde als schoonmaker en lader van stenen of andere objecten. Maar ook als verspreider van een positieve energie naar de ruimte toe waarin hij staat.__________________________________________________________________________________________


Batu Akik Sisik Naga


De slangen huid steen is een pas recentelijk in Indonesië ontdekte edelsteen. Pas in 2014 in Zuid Sulawesi is deze steen per toeval ontdekt. Dit is een beschermende steen, die beschermd tegen lichamelijk letsel. Het is ook de steen van barmhartigheid, het helpen van de medemens en geeft de drager gezag. Het is ook de steen van geluk voor zeelieden.
_________________________________________________________________________________________________

Batu Akik Sarang


Versteend koraal. Versteen koraal is de steen van aarding en het verwerken en het in eenheid komen met vorgie levens._______________________________________________________________________________________________


Batu Tapak Jalak
Er is een Indonesische kruissteen, de Tapak Jalak, en een kruissteen die uit China en Europa komt, de Chyastoliet. De Tapak Jalak is een steen die de autoriteit vergroot, allertheid vergroot, bescherming bied tegen fysiek geweld en dapperheid vergroot. Een steen die metname geschikt is voor militairen, politie ambtenaren, bewakers etc.
Deze steen heeft de eigenschap om de eigenaar te waarschuwen voor gevaar! De Batu Mustica Tapak Jalak is de steen bij uitstek die beschermd tegen zwarte magie en diverse bezweringen. Verder is het een steen van rijkdom en vermenigvuldiging.

____________________________________________________________________________________________


De Chyastoliet, 


kruissteen, is een heel oude beschermende steen die met name in de middeleeuwen in Europa erg populair was. Kruisridders droegen deze steen als amulet of verwerkt in het handvat van de zwaarden. Het is een aardende steen die helder van geest maakt. De steen neemt angsten weg. Tevens word de steen geassocieerd met de dood en het proces naar het aardse einde toe.


_____________________________________________________________________________________________


Batu Kalimaya, Opaal

Zelf vind ik de Opaal de mooiste steen, op alle vlakken. De steen bevorderd creativiteit en spiritualiteit en is een positieve herstel steen zowel op geestelijk als ook op lichamelijk vlak. Het is de steen van zelfreflexie. Doordat de steen alsmaar zeldzamer word is de prijs van kwaliteits opalen de laatste tijd explosief gestegen. In Indonesië is dit een heel geliefde gelukssteen die de gezondheid verbeterd.

Een fantastische steen voor sieraad of als energie steen....Edelopalen eigen collectie.


_____________________________________________________________________________________________

Batu Motif


Sinds een 100 tal jaren is het heel populair in Indonesië om stenen met afbeeldingen te slijpen. De afbeeldingen kunnen abstract of figuratief zijn, afbeeldingen van landschappen, mensen, dieren tot cijfers en letters.. Deze stenen zijn zeer gewaardeerd en populair. De betekenis van de steen hangt grotendeels af van de afbeelding op de steen.

 Hier volgen een paar voorbeelden van de edelstenen uit mijn eigen collectie en edelstenen gemaakt door mijn facebook vrienden die met gevaar voor eigen leven soms diep in de jungle op zoek gaan naar edelstenen...


Eigen ontwerp, Batu Motif landschap in armbandDe "hooded Owl".


De "Hooded Owl" is de duurste Agaat die er is, gemaakt van Mexicaanse Apache Agaat voor het eerst tentoongesteld tijdens de

München mineraal beurs in 2005.

De werking van stenen en mineralen, wat voel je nu?

Nu krijg ik veel vragen over de energie van mineralen, hoe je de energie kunt voelen en wat deze energie nu werkelijk is en hoe het werkt… Veel vragen in een zin, ik zal mn best doen dit te verklaren met de huidige stand van de wetenschap.

Alles wat wij ervaren en beleven zit vast aan onze dimensie, de dimensie van onze aarde en ons zonnestelsel. De wetten die wij hanteren en begrijpen komen ook uit onze dimensie, net zoals ons brein die ook vast zit aan onze dimensie. Het is al lastig alles van onze dimensie te begrijpen, laat staan wetmatigheden uit andere dimensies…Gaan we een dimentie hoger, de dimensie van de cosmos en het heelal, dan zijn er al veel dingen die we met de aardse wetten niet kunnen verklaren en met onze aardse hersennen niet kunnen begrijpen. We kunnen ze waarnemen, maar verklaren niet. Dingen zoals zwarte gaten, wormholes en donkere materie prikkellen onze verbeelding, maar wat het precies inhoud weten we niet.Gaan we een dimensie lager op atomair niveau, of in de kwantum mechanica dan gebeuren ook daar weer dingen die wij met de wetten van onze dimensie en onze hersens die ook vast zitten aan deze dimensie, niet kunnen verklaren. Op atomair niveau zit er net zoveel leven en beweging in de atomen van een steen als in de atomen van ons lichaam en zouden we de energie uit een simpel voorwerp als een steen kunnen halen dan geeft ons dat genoeg energie zonder onze minerale brandstoffen uit te putten. Energie uit deze dimensie heeft een zeer grote invloed op onze dimensie. Een groot voorbeeld is kernenergie, en maar niet te spreken over kernwapens.


Ons menselijk lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water en onze cellen bestaan grotendeels uit water. Op atomair niveau bestaat ons lichaam zelfs uit 99% water. Al sinds decennia komen er berichten van tests die gedaan zijn met water waarbij water een geheugen blijkt te hebben en energie kan worden opgeslagen in water. Deze proeven werden eigenlijk pas serieus genomen nadat Nobel prijs winnar een gerespecteerd professor dokter Luc Montagnier met een test wist aan te tonen dat water inderdaad het vermogen heeft om de energie, electro magnetisch veld, van een aan grenzende atoom over te nemen. 


https://www.youtube.com/watch?v=R8VyUsVOic0

Nogmaals simpel uitgelegd kan water dus de energie, het electro magnetisch veld, van een DNA streng onthouden. Zelfs al word de substantie zoveel verdund dat het originele DNA onmogelijk meer  in het water kan zitten. In de video word gesproken alsof je een druppel in de grote oceaan laat vallen… Het geheugen van het water is zelfs zodanig dat als de elektrische energie word omgezet in een digitaal signaal en deze word door gestuurd naar Italië, het laboratorium dit signaal weer in water kan opslaan en daarna via het geheugen in het water de DNA streng weer kan reconstrueren.Dat betekend dus dat als je losse moleculen water in een glas doet, na verloop van tijd alle molekulen in dat glas de zelfde beweging, de zelfde vibratie aannemen. De watermoleculen worden dus een samenhangende massa die een zelfde trilling aan neemt. Dit betekd dus ook dat als je een mineraal in dat water legt, na verloop van tijd het water het electro-magnetisch veld van het mineraal, ontstaan door de beweging van de moleculen, overneemt. Interesant gegeven als je nagaat dat een menselijk lichaam voor meer dan de helft uit water bestaat en dat in de menselijke cel water zit.Wat betekend dit nu? In onze dimensie is een steen een dood voorwerp, maar in een lagere dimensie, op niveau van atomen bewegen de atomen net zo hard als in een levend voorwerp in onze dimensie. De atomaire energie van een steen kan door water worden opgenomen en vastgehouden. Dit komt omdat watermoleculen zich verbinden tot kleine cirkels. In die cirkels word het electromagnetisch veld opgeslagen zoals te zien is op de onderstaande tekening. Aangrenzende groepen watermoleculen nemen deze energie over.  Deze energie verspreid zich door het water, en na verloop van tijd bewegen alle water moleculen met de zelfde beweging omdat water de energie van de aangrenzende molecuul overnemen. Een behoorlijke versterling van de energie dus omdat na verloop van tijd alle moleculen deze zelfde energie hebben overgenomen.De werking van mineralen op ons lichaam vind dus niet plaats in onze dimensie. Als je de Hiërargie bekijkt zit de werkign van mineralen dus op het dimentie van atomair niveau, of zelfs de planckscale. Water neemt dus het electromagnetischveld over van een aangrenzend molecuul en geeft dit door aan een aangrenzend mulecuul zodanig totdat alle watermoleculen het zelfde electromagnetisch veld hebben aangenomen en dus als een 'organisme' vibreren met dezelfde beweging. Om de energie van een mineraal te kunnen voelen is het dus raadzaam om met water de energie tussen voorwerp en huid te versterken, en voel je dus niet het mineraal, maar de uitwerking van dit voorwerp op de moleculen van je lichaam. Je voelt dus een lichte trilling, vibratie die via het mineraal op je lichaamsvocht word overgebracht. Water heeft dus het kenmerk dat het een elektromagnetisch veld van een aangrenzend atoom kan opslaan en doorgeeft aan een aangrenzend atoom totdat uiteindelijk alle aangrenzende water atomen dit elektromagnetisch veld hebben overgenomen.De wonderlijke kwaliteiten  van het water..


https://www.youtube.com/watch?v=KN3PBFxV3Xw


Anders om kun je aan de ‘afdruk’ van een druppel water zien welke energie er in heeft gezeten. Zaken die al geruime tijd aangetoond konden worden maar die met de huidige stand van wetenschap pas aangetoond kunnen worden.Dat  kristallen door hun structuur al gebruikt worden in transistor radio’s is al bekend, maar kan het zo zijn dat  kristallen ook als een soort van versterker kunnen werken van visualisaties of gedachten?

Zo denk ik ook dat stenen net als water een bepaalde energie kunnen vasthouden. Zouden stenen net zoals water ook een energie kunnen vasthouden?

Zo is het ook bekend dat een empu doormiddel van meditatie een bepaalde energie in een keris kan opwekken. Is dit een zelfde soort van energie die in een keris zit?

Zoals beschreven kunnen goed onderhouden stenen dus hun energie doorgeven aan het menselijke lichaam. Iedere steen geeft dan weer een aparte elektro magnetische afdruk weer. Deze verschillende soorten energie geven dan weer verschillende soorten uitwerkingen op het lichaam.