Indonesische Spiritualiteit

Pencak Silat

Pencak Silat

Pencak Silat heeft my geholpen om van een zware blessure te herstellen, mijn Pencak Silat story is dan ook een van de meest wonderbaarlijke verhalen die je kunt verzinnen...

De Indonesische vechtkunst, of liever verdedigings- en aanvalskunst Pencak Silat is zeer verbonden met de Indonesische en Indische cultuur.

Ik herinner me nog, dat in de garage bij mijn opa en oma van vaderskant een geïmproviseerde bokszak hing, en zelf gemaakte gewichten van ijzer en beton. Of oom Rene van Gaalen, de broer van mijn oma van moederskant die in de keuken Pencak Silat beoefende. Of de ooms die tijdens de verjaardagen de kwetsbare plekken uitlegden en demonstreerden aan de tieners in de familie.

Mijn moeder herinnerde me er van het weekend nog aan dat er een onverklaardare deuk in de deur naar de woonkamer zat.....Oude foto uit 2001 in voorbereiding van een wedstrijd met mijn masseur Willem

Sport was altijd belangrijk in mijn leven. Ik heb op het CIOS gezeten in Arnhem, opleiding tot sportleraar. Een leraar ontdekte dat ik snelle benen had, waardoor ik aan atletiek ben gaan doen, op nationaal niveau.Daarna ben ik beroepsmilitair geweest, VND, als duiker bij het 108 duikerpeloton. Ontgoeningsfoto uit de ouwe doos... Je kunt duidelijk zien dat ik medelijden heb met de "verse" en hem probeer te helpen, hahaha...

Ik trainde toen Chinees boksen by Hemant Baboelal bij SHK in Arnhem, en maakte mijn eigen Dojo op de Timshoek in Hoenderloo.
Ik heb jaren aan de deur gestaan bij de Bumpers in de Korenmarkt in Arnhem, de basis voor zelfverdediging lag voor mij in Pencak Silat!

_________________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________Totdat in 2008 het noodlot toesloeg, ik kreeg een zwaar ongeluk en brak mijn rug op 3 plekken. Hieronder een rontgen foto met links een gezonde rug en rechts mijn rug. Sporten was afgelopen zij de arts...Ik kon in het begin alleen liggen, ben toen begonnen met het schrijven van deze website, om een doel te hebben in het leven en ging terug naar school, de IT akademie in Brussel.
Ik ben toen heel erg terug gevallen op mijn geloof in de keris en kejawen, en de meditatie en Yoga oefeningen deden me goed. Na 4 jaar kon ik terug lopen maar na 1 uur staan moest ik echt absoluut zitten van de pijn.

Ik ben me zelf gaan verdiepen in Kembang meditatie en Yoga Silat en ben ook les gaan geven en gewoon doorgaan ..

Mooie foto van de Yoga Silat lessen, buiten, tijdens de Covid periode.

Ieder keer dat ik probeerde om harder te trainen, moest ik 3 tot 4 weken herstellen, tot 2022 toen ik merkte dat de trainingen bleven hangen. Ik trainde toen alleen, in het stadspark van Antwerpen.
Ik heb in de zomer gebeld met Guru Antoon van Pukulan Harimau Bongkot linker oever in Antwerpen, met de vraag of ik mee mocht trainen om verder te herstellen, het was geen probleem om met mijn blessure na 14 jaar de trainingen weer op te pikken.
Door de bewegelijkheid van Pencak Silat, is het perfect mogelijk om zelfs met lichamelijke beperkingen en op mijn leeftijd te trainen, eerst rustig 1x per week, en na een 2 maanden 2x per week.

Na 5 maanden kon ik zelfs weer gaan sparren!Ik heb nu nog een droom, meedoen aan een wedstrijd. Ik zal waarschijnlijk laatste worden gezien mijn leeftijd en het missen van 14 jaar aan training, maar ik heb hier jaren van gedroomd hoe mooi het zou zijn om nog een maal een wedstrijd te kunnen doen...en ik hoop dat ik onderaan foto's kan tonen van wedstrijden vechten, niet de Jurus, de Tunggal, maar echt vechten, het Tanding!

Ik ben mijn club dan ook eeuwig dankbaar, dat het Pencak Silat mij heeft geholpen om te herstellen van deze onmogelijke blessure, terimah kasih!
Golok Seminar in Amersfoort


Olivier NPSF, Guru Ronny Lerrick, Pendekar Agus, voor het wapen van de politie van Banten.


Delegatie uit Indonesië Banten voor de promotie van de Golok, het echte koningswapen van Java, ook in gebruik door het leger en de politie van Banten!

Guru Besar Ki Kumbang
In eer van de oude Guru's, Guru Rene Cornellissen, Guru Robert J Schwab, Guru Bradley Jacobs, President NPSF Olivier Blanckaert.


Pasang


Met Guru Besar Robert J Schwab van Poekulan Kemajoran, een harde stijl!


Olivier Blanckaert, Pendekar Agus en Guru Besar Ki Kumbang bij Imperator Martial Arts in BarendrechtPencak Silat festival door Setia Hati in Amersfoort


Bongkot Harimau Kempo linkeroever Antwerpen. Heel dankbaar dat het allemaal nog kan, rahayu!