Indonesische Spiritualiteit, energie uit de kosmos

Contact


Ff voorstellen: mijn naam is David Gallas.
Hobbies; Sporten, natuur, creativiteit, muziek, Indisch koken en Indonesische spiritualiteit...
email: davidgallas@hotmail.com

De hiernaast getoonde video is van de trainingsdag van de werkgroep Indonesische spiritualiteit op 21/4/2018

(Wat uileg mbt het behandelde programma:

Stenen:

De werking van stenen word behandeld op de volgende systemen:

1 Spieren en bloedvatenstelsel. Warmte stenen voor beter herstel. Massagesteen voor picit als alternatief voor manuele therapie.
2 zenuw en energie stelsel, je chakrasysteem oosterse energie banen.
3 Je lymfeklier stelsen via massage of hitte stenen

Geur:

Geur via wierook en etherische olieën hebben een erg grote invloed op onze gemoedstoestand. Ons gedrag word beïnvloed via de geuren in winkels of via parfum tussen mensen.
Doel is de toestand van een geest te beïnvloeden via geur.

Meditatie oefening, spiritualiteit zit in onze "rechter" hersenhelft, je linker helft zorgt voor ons denkvermogen, de rechterhelft voor ons gevoel, creativiteit en spiritualiteit.
Door middel van oefennen train je de rechterhelft, die in onze westerse maatschappij meestal onder ontwikkeld is, vergroten.....ons lichaam en geest zijn onze gereedschappen.

Via training leren we ook kontrole te krijgen over ons "authonome" zenuw systeem.

De goena's van Shiva zijn de 5 elementen, uitgebeeld in de Nawa Sanga: 

1- In het centrum het element ruimte, kliwon geen kleur.
2- op het oosten het element wind, kleur wit en vertegenwoordigd door legi
3- op het zuiden het element vuur met de kleur rood vertegenwoordigd door Pahing
4- op het westen het element water met de kleur geel vertegenwoordigd door Pon
5- en op het noorden het element aarde met de kleur zwart en vertegenwoordigd door Wage

Doel is via de rechterhelft en de elementen het vermogen van je rechterhelft te vergroten.)

____________________________________________________________________________________

In 2008 ben ik begonnen met het opschrijven van het eerste artikeltje over Indonesische spiritualiteit omdat ik het erg zonde zou vinden als deze mooie tradities zouden verdwijnen. Zo valt het ook op dat Indonesische spiritualiteit niet de populariteit heeft als het Tibetaans Boeddhisme of het Hinduïsme  of andere Vedische tradities in algemene zin. (zoals chakra systemen, kleur en klank therapie, meditatie, stenen, yoga etc.) Ook onder de Indo's is Indische spirualiteit minder populair, terwijl er meer dan 1.000.000 Nederlanders zijn met Indonesische roots!
Dit komt vooral omdat de informatie over ilmu putih en goena goena niet gedeeld word maar vooral in kleine familiaire kringen word gedeeld, esotherie. Met het doorbreken van het "zwijgen" hoop ik dat deze tradities in iedergeval door de volgende generatie kunnen worden voortgezet.

Heeft u dan ook vragen of opmerkingen, mail me gerust, of kom vrijblijvend langs, ik woon in Brabant. Zolang ik niet fysiek iets hoef te doen deel ik mijn ervaringen graag vrijblijvend met als doel het behoud of zelfs het vergroten van de populariteit van de Indische spirituele traditie. 

Maar ook vragen over edelstenen, geladen edelstenen, Mala's of geladen ringen. Vragen over het spiritueel reinigen van de keris of andere voorwerpen of beschikbare geladen pusaka's die verder kunnen. Maar ook vragen ivm de behandeling van een keris, het toepassen van meditatie o.i.d., ik help graag mensen om deze prachtige tradities te behouden en doe dat vrijblijvend! 

Geladen mala's van edelstenen kosten zo tussen de 90 en 130 euro afhankelijk van de gebruikte edelstenen en amuletten.

Voor het spiritueel wassen en etsen van de keris vraag ik 30 euro als de wilah roestvrij word gebracht. Meestal is het voldoende om de wilah een week in citroenwater te laten liggen om het roestvrij te maken.Bent u geïntereseerd in een echte pusaka keris, dan bent u ook vanharte welkom om de beschikbare collectie te komen bekijken.
Het traditioneel aankopen van een keris is in Nederland helemaal verwaterd.
Wilt u foto's dan kan ik u in in kontakt brengen met een van de bevriende verzamelaars die werkelijk fantastische originele top kerissen beschikbaar hebben voor heel interessante prijzen.
Bij pusaka's werkt het kopen van kerissen via een foto niet, het is geen Tinder waarbij het in eerste instantie om het uiterlijk gaat. 
Bij een pusaka gaat het om het innerlijk, de isi. Een pusaka moet je ervaren. Een pusaka keris zoekt namelijk zijn eigen eigenaar en trekt de aandacht van de eigenaar waar de keris zich het meest senang bij voelt.

Echte pusaka's zijn zeldzaam. Een echte goede pusaka word namelijk niet verkocht....je verkoopt je geluk niet en al helemaal niet als die van je ouders af komt.
Word een pusaka beschikbaar gesteld dan is er dus altijd iets aan de hand! Of de keris is niet goed of de keris brengt geen geluk is niet goed gereinigd of past niet bij de vorige eigenaar.
Mocht een pusaka dus worden verkocht, dan kunt u er van uitgaan dat er altijd iets aan de hand is.
Al mijn pusaka's zijn gereinigd en geladen.Het kopen van een pusaka keris gaat traditioneel op de volgende manier:
Er is een belangrijke gebeurtenis in je leven, dat kan positief zijn, bijvoorbeeld een huwelijk, een nieuwe job of een lange reis of iets negatiefs, bijvoorbeeld een probleem, ongeluk of behoefte aan bescherming. De eigenaar besluit ter bescherming en geluk een keris te kopen. Dan ga je opzoek naar wat voor opties er zijn, en welke kerissen iets voor je zouden kunnen betekennen, bijvoorbeeld een keris speciaal laten maken door een Empu of een bezoek aan de Toko Keris. Er worden dan een aantal kerissen getoond die iets voor je zouden kunnen betekennen. Belangrijk is om je goed voortelaten lichten wat de keris voor je kan betekennen. Als je een match met de keris hebt gemaakt, dan vraag je hoe hoog de mas kawin, de bruidschat is. Dan betaal je de mas kawin en ben je dus de nieuwe partner van de keris, de keris gaat een relatie aan met de nieuwe eigenaar.

De waarde van een goede pusaka ligt zo tussen de 80 en 140 euro. Uiteraard ligt dit bedrag hoger voor hoge kerissen. Dat ligt aan de zeldzaamheid en de gebruikte materialen.
Ik heb altijd een "groot" aantal (20) pusaka's beschikbaar.De bekendste wierook in Indonesië, en ook de zeldzaamste is Dupa kemanyan Madu Keraton. Dupa Madu Keraton is oude bijna versteende honing wierook. Het is deze wierook die gebruikt word in de keraton van Yogjakarta. Madu Keraton is zeer gewild bij Doekoens en word voornamelijk gebruikt voor spirituele praktijken en methafysisch werk.
Deze wierook voed de Khodams, de geesten, en word daarom ook met voorkeur gebruikt voor het voeden van Kerissen.
Het is ook Madu keratron die gebruik word voor de okule praktijken van het Kejawen.

Geur heeft het meest diepgaande effect op het bewustzijn van alle zintuigen. Het gebruik van de juiste geur is erg belangrijk om de geest in de juiste bewustzijnstoestanden te brengen om magie op te wekken. Het gebruik van geur is een wetenschap die wordt gedeeld door alle magische tradities. Het is niet alleen de menselijke geest die wordt beïnvloed, maar ook de spirits.15 euro voor 50 gram, verzend kosten zijn voor de koperWilt u kontakt opnemen gebruikt u dan het onderstaande veld of mail me direct:

davidgallas@hotmail.com

Pas als ik werkelijk aan de slag moet voor onderandere:  spirituele zuiveringen van ruimtes, voorwerpen of personen, indonesische energetische therapie (vermoeidheid, slapeloosheid, traumaverwerking), geleide meditaties, indonesische manupressure / pidjit, warmte stenen massage, of klanktherapie dan vraag ik 60 euro per uur.

Sommige oude herinneringen moeten we koesteren en soms is het beter ze te verbranden...

Natuurlijke wierook harsen voor zuivering.


Rechts is een Himalaya klankschaal, breedspectrum en lange vibratie. (Extroverte gong)
Daarvoor wat Tabuh's (kloppers).
Daarnaast een zwarte Japanse klankschaal, een Suzu, veel direkter en dieper in werking.
Dan in het midden bovenaan 2 Indonesische Ghanta's, sprituele bellen, verschillende toonhoogtes.
Daarvoor links van de strijkstokken een chakra bel met een breder spectrum.
Daarnaast 6 kleine offerschaaltjes, klankschaaltjes.
Links daarvan vrij grote cimbalen, de Indonesische Kecer..
En uiterst links, de grote schaal met handvatten een oude Chinese Longxi energie schaal. Deze schaal zie je ook bij de Boeddhistische tempels. Met deze schaal kun je meten of je energie banen goed lopen, of dat je een blokkade hebt. Als mensen uit de tempel lopen wrijven ze met hun handen over de handvatten. Blijft het water stil, dan stroomt de energie niet goed door je lichaam en hebt je ergens een blokkade.


Springt het water uit de schaal dan stroomt je energie goed, en heb je geen blokkade's.
De oude chinese water klankschaal, de longxi is goed voor het verberen van de gezondheid, het activeert de hersen activiteit, verhoogt de consentratie en versterkt de essentiële spieren.

Het vreemde apparte lage geluid uit de watergevulde schaal dat vrijkomt, in kombinatie met het fontijn achtig geluid van het spattend water is heel ontspannen en helpt bij meditatie. De trillingen zijn diep en laag en vullen de gehele kamer.


De Indonesische Kempul, een spirituele gong, gepolijst tot "gouden spiegel". De gouden spiegel verjaagd negatieve entiteiten. De Kempul valt onder de introverte of ook wel magnetische gongs, terwijl de Himalaya klankschalen vallen onder de extroverte gongs.

 
Voor massagestenen gebruik ik al naar gelang het doel vulkanische hittestenen meegenomen uit de Verdon of edelstenen, krachtstenen zoals agaat of jaspis (donderstenen) of geodes uit Noord Europa (Idar Oberstein) voor het zuiveren en versterken. De oude Germanen, de Noord Amerikaanse Indianen en de Aboriginals gebruikte de donderstenen, steragaat, al als krachtsteen en droomsteen. Massage gaat altijd manueel via het Indonesische Pidjet.


Oude foto collectie tropenmuseum, toekang Pidjit.

Postscriptum

Ik heb de afgelopen periode veel mensen ontmoet die veel baat hebben gehad bij Indonesische spiritualiteit. 
Spiritualiteit gebruikt bij ziekte, lichamelijk of geestelijk, zuiveringen, inzichten, ongeluk etc.
Bij Indonesische spiritualiteit gaat het over oer oude Cosmische energieën. 
Zo is ook de behandeling met bijvoorbeeld acupuncture, picit (manupuncture), chacra's, klankschalen, stenen, meditatie en de keris gebaseerd op deze energieën. 
Het beter laten stromen van energiën, afbuigen of juist remmen van energieën.
Het effect is daardoor vrij snel merkbaar.

Dit word vaak gezien als een alternatief voor de gebruikelijke geneeswijze en worden ook vaak alternatieve geneeswijzen genoemd, maar die stelling klopt niet. Het is geen alternatief maar iets totaal anders! 
Energieën werken via energie banen, ons zenuwstelsel en onze hersennen.
Blijf daarom altijd de symtomen bestrijden zowel via de gebruikelijke geneeswijze en gebruik Indonesische spiritualiteit om bijvoorbeeld de pijn te bestrijden, het eigen vermogen om zich zelf te herstellen verbeteren of beter te leren omgaan met wat je nog kunt ipv proberen te accepteren wat je niet meer kunt.
Traditionele geneeswijze werkt op het logisch functioneren van het lichaam. De werking van stenen werkt bijvoorbeeld op het electromagnetisch veld van een steen die door het lichaam word overgenomen. Dit electromagnetisch veld heeft een positieve uitwerking op het lichaam. Dit gaat goed samen naast traditionele geneeswijze, is geen vervanging van maar een aanvulling op traditionele geneeswijzen.

Blijf je taak op deze aarde ook opvolgen, opmerkingen van: als god het wil, zijn dan ook naief en niet aards. 
Als via meditaie geestelijke problemen blijken aftenemen, of het vereren van de Shivling andere kansen bied, pak ze dan op. Blijf met bijde benen op deze mooie aarde staan. 

Alles op deze aarde is vergankelijk, behalve onze spirit, onze geest, die gaat door.
Een van de moeilijkste taken op deze aarde is het nemen van afscheid.
Afscheid van gewoontes, relaties, situaties, plaatsen, ons lichaam...


David Gallas