Indonesische Spiritualiteit, energie uit de kosmos

Organisatie "Senang"

Organisatie Senang


Organisatie Senang zijn Iris en David.

Wij organiseren workshops, onspannings-weekenden, cursussen etc. alles vanuit de Hindoe Boeddistische tak van het Kejawen.

Voor informatie over de programma's en activiteiten stuur gerust een email naar:

organisatiesenang@gmail.comHet Javaanse Kejawen kent zijn oorsprong in het animisme, de voorouderverering, en het Javaans Hindoe-Boeddhisme.

Belangrijk thema is je ego. Eigenlijk zijn de twee grootste struikelblokken: je ego en hebzucht.
Een belangrijk Aziatisch gezegde is: "Ik wil geluk!". Laat eerst "ik" weg, dat is ego, en dan "wil", dat is hebzuchtt.
Wat overblijft is geluk!

Het eertse thema wat behandeld word is ontwikkellen. 

Ontwikkellen in de westerse wereld betekend dat je jezelf vaardigheden aanleerd. Volgens de Javaans Hindoe-Boeddhistische traditie betekend ont-wikkellen, je wikkels, je aangeleerde gedrag, los laten en te komen tot puur gedrag...

Door onze jeugd, door je rol in een relatie of je rol op het werk maak je "wikkels" om je ego heen, om je ego te beschermen of af te schermen. Dat geeft dat je ego ingewikkeld word, en je soms reageerd op iets nieuw wat terug gaat naar een eerdere ervaring.
Hoe verder je "wikkel gedrag" van je eigen karakter af zit, deste meer moeite dit aangeleerde gedrag ons kost en een "pijn" die we voelen.
Kunst is om deze wikkels te herkennen en te "ontwikkellen" totdat je weer dicht bij je basis ik terecht komt. Je ware "ik".
Hoe dichter je gedrag bij je eigen basis ik zit, deste minder "pijn" we ervaren. Hoe verder ons "gewikkeld" gedrag van ons basiskarakter afzit, deste meer moeite dit gedrag ons kost.
Ontwikkellen geeft dus ontspanning in je dagelijkse functioneren:"ik ben nu eenmaal hoe ik ben, accepteer me of laat me...."

 Ontwikkel je of blijf je ingewikkeld.......

Het tweede thema is via meditatie grip krijgen op onze hersens.

Vaak zie je dat in situaties van stress door je werk, in relaties, verandering, afscheid of gewoon de druk van het dagelijks leven dat je hersens in een staat van "alarm" komen.
Je moet veel aan je probleem denken, je gaat pas laat slapen of slaapt helemaal niet en je hersens nemen op een negatieve manier je functioneren over. En dan kom je in de vicieuze cirkel terecht van overdag ook erg vermoeid zijn en je functioneren neemt af...
Je hersens zijn ook een orgaan, maar dan een orgaan wat tijdens stres op "overuren" draaid. Via mediteren leert je kontrole over je hersens te krijgen zodat het dagelijks functioneren makkelijker word en je beter kunt nadenken over het oplossen van je probleem. Naar de bron gaan om het probleem op te lossen!
Je oefend om eigenlijk in een goede verstandhouding te komen met je hersens zodat je kontrole krijgt over hersens en dus je lijf.

Niet alleen meditatie, maar ook picit, de Javaanse massage, is een hulp middel om te komen tot ontspanning, netzoals het werken met typisch Javaanse klankschalen zoals de Kempul, de Gong Ageng en de Indonesische Ghenta.


Spiritueel weekend vanuit de Indonesische traditie
Het weekend van 29 tm 31 maart is er een weekend georganiseerd in Diessen, met het Kejawen als hoofdthema

Doel: in kontakt komen en in ballans brengen van gevoel en verstand, mediteren en ontwikkellen van je persoonlijkheid, gezellig samenzijn, lekker eten, werken aan/met Indonesische spiritualiteit.

Verblijf in een fantastische bungalow in Landal Duc de Brabant te Diessen.2 warme Indische maaltijden, middageten en ontbijt.

Bezoek aan het landgoed de Utrecht, een heerlijke laadplek. Onze ziel word geladen door de natuur. In het landgoed de Utrecht een beschermd gebied en reservaat heeft veel ongerepte natuur en meren, ideaal voor wandeling of meditatie tussen de bomen.Bezoek aan grootste grafheuvel van noord europa; Zwarteberg in Hoogeloon. Een enorm aardende plek al eeuwen geleden gebruikt door de oerbewoners van Nederland. Mooie plek om te mediteren en om energieƫn terug te geven aan moeder aarde.Kosten 195 euro 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Workshop Indonesische spiritualiteit


Vanaf maart start er weer een workshop Indonesische spiritualiteit.

De workshop duurd een jaar, 10 zaterdagen, 1x per maand,, waarbij er een ballans is tussen informatie ontvangen, oefennen en beleven.
In deze workshop worden alle facetten van het Kejawen behandeld, de spirituele traditie van Indonesie, en dan vanuit de Javaans Hindoe-Boeddhistische traditie

In deze workshop worden alle thema's van deze website behandeld, van behandeling van de pusaka's, meditatie, ontwikkellen etc.

De workshop is op zaterdag vanaf 10 tot 17:30 inclusief een warme indische maaltijd.Kosten 395 euro.

_____________________________________________________________________________________________________________


7 daagse spirituele vakantie


Deze week, georganiseerd in  Juie en Augustus bestaat uit het aktief beleven van het Kejawen, en dan de Hindoe-Boeddhistische tak van het Indonesische spiritualiteit. Er word veel gedaan in de natuur, verschillende vormen van meditatie worden beoefend en mee geoefend, er is een zwembad voor de vormen van water meditatie of gewoon lekker zwemmen, er word ook veel tijd besteed aan persoonlijke ontwikkeling en de theoretische achtergronden van het Javaans Hindoe-Boeddhisme,

Oude foto van een javaan mediterend onder de waringin boom

Doel: lekker tot je zelf komen, herstellen opladen, lekker genieten van de natuur, meditatie, persoonlijke ontwikkeling en heerlijk eten.

foto van Yogjakarta, de plek waar de bekendste Hindoe tempels en Boeddhistische tempels staan.

Verblijf in een van de top Bungalows van Duc de Brabant.In de prijs is inbegrepen ontbijt, lunch en warme Indische maaltijd.Bezoek aan een aantal bijzondere spirituele plekken zoals Landgoed de Utrecht, de Zwarteberg, de grootste grafheuven van noord Europa, en een aan de grootste en oudste spirituele plekken van noord europa: Weris...


De Dolmen van Weris
Foto van de witte menhir van Weris, een perfecte cosmische plek om te mediteren.

Landgoed de Utrecht, een van de fraaiste beschermde natuurgebieden van Nederland


Grafheuvel de Zwarteberg in Hoogeloon
Een bezoek aan de westkaap in Zeeland. Ook weer zo'n bijzondere laadplek waar de zon iedereavond in de zee verdwijnt...

En vooral genieten van de vakantie...
Prijs voor een week 595 euro

___________________________________________________________________________________________________________

KEJAWEN  MEDITATIE

Lekker ontspannen volgens de Indonesische traditie

Kejawen is de Indonesische spirituele richting waarbij meditatie gebruikt word als middel voor ontspanning.

Aan bod komen de externe vormen, interne vormen zoals autogene training, ontwikkellen volgens het Javaans Hindoe-Boeddhisme,  mediteren met klankschalen, mediteren met verschillende wierook, mediteren met edelstenen.

Heerlijk tot jezelf komen!!!

Het enige wat u nodig heeft is een makkelijk zittende broek en een matje of iets makkelijks om op te zitten!

Wanneers: Iedere dinsdagavond van 19:00 tot 20:00

Kosten: 75 euro per 10 keer


Lokatie: Diessen in Landal park Duc de Brabant.


Voor info: davidgallas@hotmail.com of organisatiesenang@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________